Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ionașcu, acțiune în justiție pentru apărarea drepturilor medicilor din România

Daniel Ionașcu

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), anunta ca in campania „STOP ABUZURILOR!” va apăra în justitie cadrele medicale care lucrează în condiții improprii în spitalele covid din România: „Este inadmisibil! Pentru că, la fel că toți oamenii cinstiți din această țară, m-am săturat de vorbe, promisiuni și amânări, voi trece la fapte!”.

Obligate să lucreze în condiții necorespunzătoare, fără dotări și aparatură performanță, cadrele medicale care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus nu au primit nici până la această oră integral stimulentele de risc promise de Guvern încă din luna martie.

„Medicii, asistentele, infirmierele care înfruntă clipă de clipă boală sunt sfidați de incompetența și indiferență unui sistem, preocupat de interese politice!”, a mai subliniat umanistul Ionașcu.

În acest context, Daniel Ionașcu va reprezenta în instanță, într-o acțiune colectivă, toate cadrele medicale care se consideră abuzate de: neplata stimulentelor și sporurilor promise; lipsa de aparatură performanță și echipament de protecție la standarde europene; supraîncărcarea abuzivă a programului de lucru, fapt ce determina riscuri sanitare suplimentare atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Citește și: Virgil Musta, după recordul de pacienți la ATI: Paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.