Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Suciu și Teodorovici vorbesc despre controversatul Cod administrativ: 'Impactul pentru limita de vârstă este unul sustenabil'. Ce spun despre avizul CES

Inquam Photos/ Octav Ganea
Daniel Suciu

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat miercuri că impactul bugetar pentru indemnizaţiile la limită de vârstă pentru primari, cuprinse în proiectul Codului administrativ, este între 100 şi 150 de milioane de lei pe an. 

"Impactul bugetar pentru indemnizaţiile la limită de vârstă este undeva între 100 şi 150 de milioane de lei pe an. În legătură cu avizul negativ al Consiliului Economic şi Social (aviz negativ - n.r.), vreau să vă aduc aminte că inclusiv după şase luni de discuţie în Parlament al Codului administrativ, care în mare măsură astăzi este acelaşi cu cel din Parlament, şi atunci, la momentul respectiv, CES a dat aviz negativ. Prin lege suntem obligaţi să solicităm avizul CES, care este unul consultativ. O să răspundem şi o să motivăm vizavi de obiecţii şi observaţiile celor de la CES, în schimb e o discuţie foarte complicată, având în vedere că din avizul CES s-a menţionat doar punctul de vedere al sindicatelor şi nu s-a menţionat susţinerea celor din asociaţiile şi din structurile administraţiei locale, asta ca un detaliu de fond", a spus Suciu la dezbaterea "Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019", întrebat cum ar trebui interpretat avizul negativ al CES la proiectul Codului administrativ şi dacă se ştie ce impact va avea măsura pensiilor speciale pentru primari, conform agerpres.ro.

Niculae Bădălău face un anunț 'în premieră': 'Aceste materiale rare ne vor pune pe harta lumii'. Primele mine redeschise după '89


La rândul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a menţionat că în Codul administrativ sunt chestiuni normale şi că nu vrea nimeni să creeze un statut aparte pentru primari. 

"Mi-aş dori foarte mult ca primarii să vină să explice mult mai clar, să vină să argumenteze ei, pentru că ei ştiu cel mai bine despre ce este vorba, pentru ca lumea să înţeleagă că nu vrea nimeni să creeze vreun statut aparte pentru primari, sunt chestiuni normale care trebuie aduse şi e o decizie foarte importantă a Guvernului ca acest cod să fie aprobat prin ordonanţă de urgenţă. Impactul pentru limita de vârstă este unul sustenabil, 100-150 milioane de lei, nu este asta o problemă şi atâta timp cât noi am avizat acest document este clar că am şi acceptat acest impact ca fiind sustenabil sau de acoperit. Sunt mult mai multe elemente de foarte mare interes în acest document. O să vedem ce se invocă de către CES şi poate ar fi bine să mergem mai mulţi miniştri la şedinţa CES, când se face o nouă discuţie, reprezentanţi ai asociaţiilor de profil, să discutăm iar deschis şi dacă sunt încă puncte de vedere divergente să încercăm cât mai repede să ne punem de acord, pentru ca acest document atât de aşteptat de comunităţile locale să fie adoptat de Guvern într-o vreme cât mai scurtă", a spus Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.