Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniela Gîtman la CoFE: Este necesară asigurarea unor preţuri mai bune şi garantarea calităţii produselor farmaceutice distribuite

New Money
medicamente covid

Rolul cheie al unei industrii farmaceutice europene pe deplin funcţională şi echilibrată geografic, care să acopere necesarul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene a fost subliniat de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Daniela Gîtman, în cadrul celei de a treia sesiuni a Plenarei Conferinţei privind viitorul Europei (CoFE), care s-a desfăşurat în perioada 21-22 ianuarie.

Conform unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de MAE, agenda sesiunii s-a concentrat pe recomandările panelurilor cetăţeneşti naţionale şi europene care vizează o serie de teme de interes în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei: democraţia europeană, valorile şi drepturile, statul de drept, securitatea, respectiv schimbările climatice şi mediul, precum şi sănătatea.

"Secretarul de stat Daniela Gîtman a arătat că, în contextul intrării în etapa finală a dezbaterilor Conferinţei privind viitorul Europei, România susţine o abordare pragmatică, axată pe rezultate concrete ale Conferinţei, care să conducă la o Uniune mai unită şi coezivă, mai rezilientă în faţa crizelor. Pe fondul actualei pandemii şi a lecţiilor desprinse din gestionarea acesteia, a subliniat necesitatea unei acţiuni concrete a Uniunii şi a evidenţiat importanţa sporirii rezilienţei UE, utilizând actualul cadru juridic şi instituţional", a precizat sursa citată.

Conform acesteia, în ce priveşte Sănătatea, oficialul român a subliniat caracterul strategic al acestui domeniu, arătând interesul deosebit exprimat de cetăţeni în dezbaterile europene şi naţionale pentru sisteme de sănătate robuste la nivel european.

"A evidenţiat că România susţine implementarea unor politici ambiţioase în domeniul sănătăţii şi avansarea către o Uniune a Sănătăţii. A subliniat necesitatea unor mecanisme consolidate de coordonare la nivel european, rolul autonomiei sporite în ceea ce priveşte producţia de produse farmaceutice şi echipamente medicale şi importanţa investiţiilor în cercetare în domeniul medical. A reliefat rolul cheie al unei industrii farmaceutice europene pe deplin funcţionale şi echilibrate geografic, care să acopere necesarul tuturor statelor membre UE. De asemenea, a apreciat utile propunerile cetăţenilor care vizează o listă de medicamente esenţiale, achiziţionate printr-o procedură europeană, care să asigure negocierea unor preţuri mai bune şi garantarea calităţii produselor distribuite pe Piaţa Internă", a mai precizat sursa citată, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.