Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniela Iliescu preia șefia Patria Bank de la 1 aprilie 2019

banca

Patria Bank anunţă schimbări la nivelul top managementului, Consiliul de Administraţie al băncii a decis, în data de 7 martie 2019, ca Daniela Iliescu să ocupe poziţia de director general, începând din 1 aprilie 2019, potrivit unui comunicat al instituţiei bancare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea i-a pregătit întrebarea DECISIVĂ lui Tudorel Toader: când se decide soarta ministrului Justiției

Iliescu va prelua postul de la Bogdan Merfea, cel care va ocupa poziţia de membru al Consiliului de Administraţie al Patria Bank şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Patria Credit, în paralel cu implicarea în proiecte educaţionale şi de voluntariat.

Potrivit sursei citate, Daniela Iliescu este unul dintre cei mai puternici promotori, susţinători şi constructori ai brand-ului şi business-ului Patria Bank, fiind activ implicată în toate fazele prin care a trecut grupul în ultimii 10 ani, din poziţia de membru al Consiliilor de Administraţie ale Patria Bank şi Patria Credit.

Daniela Iliescu are o experienţă solidă în domeniul financiar-bancar monitorizând de-a lungul carierei investiţiile pe care fondurile EEAF (Emerging Europe Accession Fund) şi BAF (Balkan Accession Fund) le au în România şi coordonând tranzacţiile financiare complexe, respectiv achiziţii şi fuziuni, în care grupul Patria Bank a fost implicat.

Anterior poziţiilor actual deţinute, viitorul director general al Patria Bank a lucrat în cadrul PwC România, unde a fost responsabilă cu coordonarea serviciilor de audit şi consultanţă financiară pentru clienţi importanţi din domeniul bancar, leasing, companii de creditare şi de gestionare a activelor. Totodată, a absolvit Academia de Studii Economice (Bucureşti) şi cursurile Executive MBA ale Universităţii din Viena.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu prezenţă la nivel naţional, peste 180.000 de clienţi şi 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include: Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.