Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danileţ vs. Dragnea. Fostul membru CSM nu a reuşit să înregistreze legal o sesizare la Inspecţia Judiciară

Facebook.com
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru CSM, nu a reuşit să înregistreze legal o sesizare la Inspecţia Judiciară. Sesizarea, care viza declaraţiile făcute de Liviu Dragnea, a fost clasată pentru că nu respecta Legea 317/2004 şi nici Ghidul CSM privind sesizarea Inspecţiei Judiciare.

PE 12 iulie 2018, judecătorul Cristi Danileţ anunţa, pe pagina sa de Facebook, faptul că a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la unele afirmaţii făcute de preşedintele PSD. "Este un ofițer (...) care este militar (...) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare", afirmase Dragnea. Danileţ a trimis prin email sesizarea la Inspecţia Judiciară, cerând să fie lămurite mai multe aspecte ( foto cu sesizarea completă, mai jos).

CITEȘTE ȘI: Un reputat psihilog britanic avertizează părinţii: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

STIRIPESURSE.RO a solicitat Inspecţiei Judiciare să precizeze care este stadiul dosarului vizând sesizarea judecătorului Danileţ. "Ca urmare a solicitării dumneavoastră vă comunicăm faptul că petiţia la care faceţi referire a fost clasată pentru lipsa condiţiilor de validitate", transmite Inspecţia Judiciară.

Judecătorul recunoaşte că nu a semnat sesizarea, afirmând că "există o practică" la Inspecţia Judiciară să se claseze sesizările care nu îndeplinesc această condiţie. "Practica" este, de fapt, articolul 47 al Legii 317/2004. "Am trimis-o prin email. Probabil voiau să o semnez în scris. O să o reiau. Nicio problemă. Există practica asta la Inspecţie că dacă nu e semnată olograf o clasează. Probabil că asta a fost. O să o trimit zilele astea în scris", a declarat Danileţ pentru STIRIPESURSE.RO.

Fostul membru CSM a omis faptul că sesizările trebuie semnate olograf sau cu semnătură electronică. Potrivit articolului 47 al Legii 317/2004, "(1) În cazul în care sesizarea s-a făcut potrivit art. 45 alin. (2), inspectorul judiciar poate dispune, prin rezoluție scrisă și motivată: b) clasarea sesizării, în cazul în care aceasta nu este semnată, nu conține datele de identificare ale autorului sau indicii cu privire la identificarea situației de fapt care a determinat sesizarea, precum și în cazul prevăzut la art. 45 alin. (4) lit. b)."

Potrivit regulamentului Inspecţiei Judiciare, o sesizare trebuie să conţină obligatoriu datele de identificare ale petiţionarului (nume, prenume, adresa completă); descrierea faptelor sesizate; data şi semnătura olografă a petiţionarului. În cazul în care petiţia este transmisă prin intermediul poştei electronice, semnătura olografă se înlocuieşte cu semnătura electronică a petiţionarului. Sesizarea care nu îndeplineşte cumulativ aceste condiţii, se clasează.

În anul 2017, la Inspecţia Judiciară au fost clasate 1287 sesizări pentru lipsa condiţiilor de formă. 90% dintre sesizările clasate pentru lipsa condiţiilor de formă sunt transmise prin e-mail (1159). 95% dintre clasări au dreptcauză lipsa semnăturii (1229).

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli capitale: Cum să te asiguri că hackerii nu îți pot fura banii din cont .

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.