Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dansatoarea de flamenco Sara Baras, laureata premiului Olivier pentru Outstanding Achievement in Dance

Dansatoarea spaniolă de flamenco Sara Baras a fost recompensată cu prestigiosul premiu Olivier la categoria "Outstanding Achievement in Dance" pentru coregrafia şi interpretarea sa în spectacolul "Sombras", susţinut la teatrul Sadler's Wells în 2019, cu prilejul festivalului anual de Flamenco din Londra, relatează miercuri EFE, potrivit Agerpres.

Laurence Olivier Awards, considerate cele mai prestigioase premii pentru arte scenice din Marea Britanie, comparate adeseori cu premiile Oscar şi numite astfel în onoarea legendarului actor Laurence Olivier, au fost anunţate într-o ceremonie online prezentată de Jason Manford.

Dansatoarea spaniolă şi-a exprimat recunoştinţa pentru primirea acestui prestigios premiu, postând pe contul său de Twitter mesajul "GRACIAS', unde a fost de asemenea felicitată de actorul spaniol Antonio Banderas.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Pe contul său de Instagram, Sara Baras s-a declarat "mândră şi onorată" pentru decernarea Premiului Laurence Olivier, acordat de Society Of London Theatre la categoria dans.

La rândul său, ministrul spaniol a culturii, Jose Manuel Rodriguez Uribes, a reacţionat pe Twitter la succesul obţinut de Sara Baras, considerându-l "bine meritat".

Premiile Laurence Olivier, care recompensează excelenţa în arta dramatică, sunt acordate anual de patru jurii separate pentru fiecare categorie în parte (teatru, operă, muzical, dans). Juriul constă din cinci membri, specialişti în domeniu, care sunt aleşi pe baza prestaţiei lor profesionale.

Ceremonia acestor premii era programată pentru luna aprilie, dar a trebuit să fie amânată în contextul pandemiei de coronavirus.

Baras a prezentat pentru prima oară în Marea Britanie spectacolul "Sombras" în iulie 2019, în cadrul celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Flamenco din Londra. Spectacolul s-a jucat cu casa închisă mai multe seri la rând.

"Sombras" a fost foarte bine primit de public şi de critica britanică, iar ziarul The Guardian a aplaudat prestaţia plină de "forţă" a Sarei Bras şi a lăudat imaginea sa de întreprinzătoare şi de directoare a propriei companii de dans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.