Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop (PER): Trădătorii din energie recidivează!

Facebook
Danut Pop

Dănuț Pop,. președintele Partidului Ecxologist Român (PER) vorbește, într-un comunicat de presă, despre importul de gaze al României, la prețuri uriașe.

"Am aflat cu stupoare, cum au aflat deja milioane de români, că pentru a ne asigura rezervele de gaz pentru iarna aceasta, am importat gaz la exorbitantul pret de 1592 de Euro/mia de metri cubi, preț de aproape 10 ori mai mare decât cel de anul trecut ! Poate că acest lucru ar fi putut fi considerat normal si ar fi trecut neobservat dacă nu apărea o alta știre, aceea că guvernul a vândut deja productia extrasă din Marea Neagra de Black Sea Oil & Gas către ENGIE pentru următorii trei ani!

Conform legii, statul roman avea drept de preempțiune și doar în cazul în care statul refuză, se poate vinde gazul unor companii/ țări străine…

Cum poate această gașcă de tradători care ne guvernează vremelnic să nu invoce dreptul de preempțiune ? Cum este posibil să vindem unei companii străine pentru ca apoi să cumpărăm gazul nostru de pe Bursa de la Viena, la un preț de 10 ori mai mare, comercializat de firma căreia i l-am vandut?

Am încetat de mult să-i suspectăm pe Popescu &Co de prostie ! Este clar că este un act de tradare a interesului național și, pe această cale, dacă mai există justiție, cerem Parchetului General, DNA și chiar și DIICOT, să se autosesizeze, pentru că, în opinia noastră, este un caz clar de trădare, subminare a economiei naționale și posibil grup infracțional organizat.

Păi pentru ce am dat un miliard pe ceva ce am dat gratis acum 22 de ani ? Pentru a produce gaz ieftin pentru alții pe care să-l cumpărăm scump tot de la ei prin intermediul șmecheriei de la Viena ?

Este incredibil ce au ajuns să faca acești trădători ! Dar îi asigurăm pe această cale că lucrurile nu vor ramâne așa ! E bine să se pregătească pentru că, dacă justiția oarbă nu le va face nimic, răbdarea românilor care a ajuns la sfârșit îi va spulbera în 2024, sau poate chiar mai curand…

PER propune în mod concret ca, indiferent cine exploatează perimetrul respectiv (cu atât mai mult cu cat este o companie cu capital străin), 50% din producție să revină în mod automat statului român, fără niciun cost, având în vedere că este o resursă naturală a României, iar pentru restul de 50% statul român să aibă drept de preempțiune. Și doar dacă statul nu exercită acest drept, să se poată vinde 50% din producție către alte companii", spune Dănuț Pop..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.