Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele PER, dezlățuit la adresa cotelor de gen: Partidul cu cele mai multe femei candidate nu vrea cote de gen

Facebook
Danut Pop

Partidul cu cele mai multe femei candidate nu vrea cote de gen. Potrivit expertforum.ro, cel mai mare procent de femei raportat la toți candidații partidului la alegerile din 2020, s-a regăsit la Partidul Ecologist Roman (36,13%), in timp ce PSD, PNL, Pro România și USR au avut fiecare aproximativ un sfert din candidații de pe listă femei. Cu toate acestea, Danut POP, liderul PER se declară împotriva cotelor de gen. Acesta susține că există femei capabile si pregatite, femei de afaceri din diferite domenii care pot face și politica, motiv pentru care, solicită mai degrabă promovarea meritocrației în detrimental ideologiei. Mai mult, acesta crede că impunerea unor cote de gen pentru femei, ar fi pregătirea pentru a a ne obliga să avem reprezentanți ai minorităților sexuale LGBTQI pe locuri speciale.

“Cred că impunerea cotelor de gen are fix efectul invers. Femeile sunt capabile să concureze cu barbații si cred că ar trebui să promovăm mai degrabă meritocrația. Din aceste cote rezultă că femeile sunt slabe și nu pot dobandi acele pozitii pe merit, ceea ce ar fi total gresit și nedrept față de acestea. Mai mult, eu nu știu ce studii sociologice s-au făcut până acum, dar mă intreb, ce își doresc femeile din România în raport cu implicare politică. Apoi, mai cred că reprezentarea politică este una și punerea acestora doar pe liste este alta. Această măsura nu ajută cu nimic femeile dacă nu sunt în primele 3 locuri pe listă la parlamentare, pe fiecare circumscripție. Așadar, propunerea se referă la liste, nu la locuri eligibile sau la cote în Parlament. Pare mai mult o procedură simbolică prin care să bifăm că România tinde spre o democrație consolidată, fără să se puna accent pe educarea alegatorilor, a generațiilor care în cațiva ani votează.

Ori cotele de gen la acest mod nu vor diminiua misoginismul sau vor schimba societatea patriarhală, din contră. Liderii sau liderele din teritoriu vor căuta doamne pe care le vor pune poate chiar la finalul listelor de candidaturi și nu vor avea niciodată un mandat în alegeri. Mâine, poimâine va trebui să cautăm un homosexual, un transgender, un zoofil sau un necrofil doar ca să punctăm ideologic. Ne pregătesc pentru privilegiile minorităților sexuale. Unde punem linia? Ce-ați zice totuși de meritocrație?Ț a declarat liderul PER, Dănuț POP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.