Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele PER: Iohannis vegheză la fentarea Constituției României și nu la respectarea ei

Facebook
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis. El susține că la Centenarul Constituției României Întregite ar fi trebui să își ceară scuze pentru felul în care a batjocorit Constituția în cele două mandate ale sale.

”Klaus Iohannis trebuia să înceapă prin a-și cere scuze față de români, atunci când și- a transmis mesajul cu prilejul evenimentului dedicat Centenarului Constituției României Întregite. Președintele României a spus că va continua să vegheze la respectarea Constituției, eu cred că el veghează la fentarea Constituției, în funcție de ceea ce solicită Bruxellesul. Ba chiar are momente când ațipește pe Constituție și se face că nu vede.

Constituţia din 1923 a consacrat pentru prima oară în istoria constituţională a României, prin articolul 103, "dreptul de a judeca constituţionalitatea legilor şi a declara inaplicabile pe acelea cari sunt contrarii Constituţiunii". Ori, câte măsuri au fost luate până acum în defavoarea României și a interesului național?

Dănuț Pop, președintele PER: Iohannis vegheză la fentarea Constituției României și nu la respectarea ei

Chestiunea concesionării resurselor naturale naționale sau identitatea constituțională națională în contextul dreptului european sunt două subiecte pe care nu le putem omite cand vorbim despre Constituția României. Deși au existat multe dezbateri despre jurisprudența Curții Constituționale (CCR), întâietate are ordinea juridica europeană iar Constituția noastră devine treptat o broșură secundară! Despre această chestiune, președintele Iohannis, a uitat să vorbească la evenimentul organizat astăzi de către reprezentanții CCR.

Mai mult, astăzi ar fi fost o ocazie bună de a face o analiză a modificărilor care s-au facut și mai ales, cele care sunt necesare acum și pentru România de mâine.”, a spus președintele PER într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.