Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov i-a scris unui comisar european pentru a mări deficitul bugetar

valcov

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat miercuri, la Slatina, că a trimis o scrisoare, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, comisarului european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, privitoare la bugetul pentru Apărare, dar deocamdată nu sunt noutăţi.

"Nu avem deocamdată nicio noutate. Eu am trimis o scrisoare împreună cu domnul ministru Duşa domnului Moscovici şi urmează să vedem dacă în urma acestei scrisori vom avea ceva rezultate", a afirmat Vâlcov, răspunzând unei întrebări privind posibile noutăţi în sensul creşterii bugetului pentru Apărare în anul 2015.

"Bugetul pe anul 2015 este un buget în cifre absolute mai mare decât bugetul pe anul 2014. (...) Eu am insistat în această şedinţă să obţin ceva bani în plus şi vizavi de proiectul care a fost trimis în Parlament am obţinut o creştere de 100 de milioane de lei la cheltuieli de personal necesari pentru operaţiunile în teatrele de operaţii. Pe ultima sută de metri s-au schimbat obligaţiile României vizavi de Afganistan. (...) Pe lângă cei 100 de militari care erau planificaţi, respectiv ofiţeri, instructori, să participe la misiuni a mai apărut o obligaţie de protecţie a forţei cu 450 de militari pe aeroportul din Kandahar. De aceea am solicitat aceşti bani în plus", explica ministrul Apărării, Mircea Duşa, la Palatul Parlamentului, săptămâna trecută, după ce a fost votat bugetul instituţiei.

Anterior, Ministerul Apărării Naţionale avea alocat un buget de 6,178 miliarde de lei, în creştere cu 0,22% faţă de anul 2014. La capitolul "Cheltuieli de personal" era alocată suma de 3,588 miliarde de lei, iar la "Bunuri şi servicii" suma de 800 de milioane de lei.

Bugetul MApN este finanţat în proporţie de 85,14% de la bugetul de stat şi 14,86% din venituri proprii. Bugetul total al ministerului se ridică la 7,257 miliarde lei, fiind mai mare cu 0,86% faţă de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.