Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date îngrijorătoare: 602 cazuri noi de cancer, înregistrate în primele şase luni ale anului în judeţul Vaslui

Tion
cancer

Un număr de 602 cazuri noi de cancer au fost înregistrate în primele şase luni ale acestui an în judeţul Vaslui, numărul fiind în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, în total sunt în evidenţă, pe raza judeţului Vaslui, 8.695 de persoane care au fost diagnosticate cu diverse forme de cancer.

"În primul semestru al acestui an, au fost luate în evidenţă 602 cazuri noi de cancer, dintre care 258 la persoane din mediul urban şi 344 la pacienţi din mediul rural. Cele mai multe cazuri noi au fost la cancerul bronhopulmonar, unde s-au înregistrat 65 de îmbolnăviri în primele şase luni ale anului. De asemenea, în prima jumătate a acestui an au fost luate în evidenţă 46 de femei cu cancer de sân, dintre care 30 din mediul urban şi 16 din mediul rural", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicianu.

În prima jumătate a anului trecut, la nivelul judeţului Vaslui, au fost luaţi în evidenţe 564 de noi bolnavi cu tumori maligne, dintre care 257 din mediul urban şi 307 din localităţile rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.