DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Date îngrijorătoare de la INS pentru 2018: numărul mediu de salariaţi a crescut doar cu 1%

www.bugetul.ro
firme, afaceri

În anul 2018, numărul mediu de salariaţi din totalul firmelor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, faţă de anul 2017, în condiţiile în care numărul total de firme active a avansat cu 4,2%, potrivit datelor transmise, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează News.ro.

Citește și: Petre Daea îl acuză pe ministrul Agriculturii de interese obscure: 'Are un intres vădit de a face servicii altora'

Numărul mediu de salariaţi din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, în 2018 faţă de 2017, până la 4,12 milioane. Numărul total de firme active a crescut cu 4,2%, până la 547.568. Firmele din zona serviciilor de piaţă au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (36,1%), urmate de cele din industrie (33,6%).

Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5,2 salariaţi. ”Comparativ cu anul 2017 numărul total de întreprinderi active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 4,2%. La sfârşitul anului 2018, sectorul industrie însuma 57756 întreprinderi, respectiv 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piaţă, respectiv 47,7%”, se arată în raport.

Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,2%, servicii de piaţă 32,8%, construcţii 14,9%, comerţ 14,1%. ”În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,1%), întreprinderile din construcţii deţinând numai 5,9%”, se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.