Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date îngrijorătoare: Sars-Cov-2 este la fel de mortal precum virusul din 1918, considerat cel mai letal din istorie

Facebook
covid 19 coronavirus

Un nou studiu a comparat numărul de decese cauzate de noul coronavirus cu cele din timpul pandemiei de gripă spaniolă (cea mai mortală din istorie) în New York. Conform rezultatelor, în primele două luni ale pandemiei din prezent s-au înregistrat cifre similare cu cele raportate în cele mai negre zile din 1918, relatează jurnaliștii de la Libertatea din studiu.

Pentru acest studiu, echipa medicului Jeremy Faust de la  Spitalul Brigham and Womens din New York a adunat date referitoare la pandemia din 1918 și la cea din prezent de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Departamentul de Sănătate și Igienă Mentală New York și de la Biroul de Recensământ New York.

La apogeul pandemiei din 1918, raportează autorii studiului, în New York s-a înregistrat un total de 31.589 decese la o populație de 5,5 milioane. În timpul COVID-19, numărul de decese a ajuns la 33.564, la un total al populației de 8,28 milioane.

Aceste cifre arată mortalitatea din orice cauză, nu doar cele cauzate de boală, dar autorii susțin că “excesul de mortalitate” – decesele înregistrate în plus față de media acestora în mod normal – observat în primele două luni de COVID-19 este “mai mare, dar comparabil” cu cel înregistrat în New York în 1918.

“Dacă nu este tratată corespunzător, o infecție cu SARS-CoV-2 poate fi comparabilă sau chiar mai letală decât virusul H1N1 din 1918”, explică autorii în studiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.