Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date OFICIALE de la Eurostat - Doar cinci dintr-un milion de români dețin acest lucru

The Romania Journal
EUROSTAT

Date oficiale de la Eurostat. Numărul românilor care dețin acest lucru este extrm de redus.

 

Doar cinci dintr-un million de români dețin un brevet de invenție european, înregistrat la Oficiul European pentru Brevete (European Patent Office - EPO), arată un raport publicat de Eurostat, Biroul de Statistică al Uniunii Europene, scrie Mediafax.

Datele centralizate de Eurostat arată faptul că cinci dintr-un million de cetățeni români au aplicat pentru un brevet de invenție european, în timp ce media Uniunii este de 111 europeni la un million.

Comparativ cu anul 2000, numărul brevetelor a crescut, de la 0,27 la un million (ceea ce ar însemna un brevet la 4 milioane de români), până la cinci dintr-un million în 2014 (ultimele date centralizate).

Citește și: Daniel Dragomir pornește RĂZBOIUL cu presa - Lista jurnaliștilor pe care îi acuză că sunt plătiți de Hans Klemm

De asemenea, potrivit aceluiași raport, media emisiilor de dioxid de carbon provenită de la mașinile noi a scăzut în 2017 în România de la 122 (grame de CO2/km) în 2016, la 120 în 2017, în timp ce media europeană a înregistrat o ușoară creștere, de la 118,1 în 2016, la 118,5 (grame de CO2/km) în 2017.

De asemenea, în privința consolidării cercetării și inovării, țara noastră se clasează sub media europeană, care este de 2,3% din PIB, România alocând în 2016 doar 0,48% din PIB.

Din raportul prezentat mai reiese că nici la capitolul infrastructură țara noastră nu excelează. În 2016 ponderea modurilor de transport colectiv (mașini, autobuse sau trenuri) a fost de 19,9%, iar media Uniunii Europene a fost de 17,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.