Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele Oficiului Național pentru Statistică din Marea Britanie arată că un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE neaparat de virus

Elemental-Medium
medicament covid

Aproape un sfert din decesele Covid înregistrate sunt persoane care nu mor din cauza bolii, arată noile cifre oficiale, întrucât Guvernul a fost îndemnat să meargă mai repede cu foaia de parcurs în lumina datelor din ce în ce mai pozitive. Cele mai recente cifre ale Oficiului Național pentru Statistică (ONS) arată că 23% din decesele înregistrate de coronavirus sunt acum persoane care au murit ‘mai degrabă’ cu virusul decât ‘din cauza’ unei infecții, informează publicația BlackNews.ro.

Aceasta înseamnă că, în timp ce persoana care a murit va fi testată pozitiv la Covid, aceasta nu a fost cauza principală a decesului înregistrată pe certificatul de deces.

Alte date arată, de asemenea, o imagine tot mai pozitivă a stării pandemiei în Marea Britanie.

Cifrele zilnice ale deceselor după „data morţii” arată că Marea Britanie nu a avut mai mult de 28 de decese pe zi de la începutul lunii aprilie, chiar dacă decesele anunțate de guvern au fost de până la 60.

Acest lucru se datorează faptului că guvernul britanic oferă o actualizare zilnică a deceselor pe baza numărului raportat în acea zi, care poate include decese din zile sau săptămâni anterioare și, prin urmare, poate să nu reflecte adevăratul declin al numărului morţilor. Marți, guvernul a anunțat că au mai existat 23 de decese.

De asemenea, Universitatea Oxford a calculat că numărul persoanelor aflate în spital cu o infecție activă Covid este probabil să fie de aproximativ jumătate din cifra publicată zilnic. Cifra oficială de marți a arătat că erau 2.537 pacienți Covid în spital, cu 230 de noi internări.

Cu toate acestea, în ciuda statisticilor pozitive, Boris Johnson a emis un avertisment cu privire la ridicarea lockdown-ului, deoarece a spus că restricțiile, nu lansarea vaccinului, au menținut în mod predominant numărul Covid scăzut.

„Este foarte, foarte important pentru toată lumea să înțeleagă că reducerea acestor numere – în spitalizări, în decese și în infecții – nu a fost realizată prin programul de vaccinare”, a spus el.

„Oamenii cred că nu apreciază faptul că lockdown-ul a fost covârșitor de important în realizarea acestei îmbunătățiri a pandemiei și a cifrelor pe care le vedem azi. Deci da, desigur, programul de vaccinare a ajutat, dar cea mai mare parte a efortului de reducere a bolii a fost făcută prin lockdown. ”

Prim-ministrul a avertizat că numărul cazurilor va crește în următoarele săptămâni, pe măsură ce oamenii se vor aduna în grădinile pub-urilor și vor vizita din nou magazinele, Cabinetul din Downinng Street urmărind cu atenție modificările datelor. Premeirul a adăugat însă că „în acest moment nu văd niciun motiv pentru care să schimbăm foaia de parcurs, să ne abatem de la țintele pe care ni le-am propus”.

Kevin McConway, profesor emerit de statistici aplicate la Open University, a declarat: „Nu există nimic în datele de înregistrare a decesului care să demonstreze cu certitudine că diferențele de tendințe dintre persoanele în vârstă și cele mai tinere sunt cauzate de vaccinare, dar vaccinarea trebuie să joace cu siguranță rol foarte important.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.