Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoria tinerilor din Coreea de Sud crește pe măsură ce investițiile lor se îndreaptă către cripto, acțiuni și imobiliare

news.ro
Coreea de Sud

Millennials și Gen Z din Coreea de Sud s-au luptat să supraviețuiască unei economii caracterizate de inflație ridicată a activelor și salarii suprimate.

Datoria pe gospodărie a coreenilor mai tineri - cei născuți după 1980 - a crescut la 22,7 miliarde de dolari, în creștere de la 3,9 miliarde de dolari față de anul trecut.

Datele de la Serviciul de supraveghere financiară din Coreea de Sud (FSS), publicat astazi de Reprezentant Kim Han-Jeong al Partidului Democrat din Coreea, indică faptul că nivelurile ridicate de creditare sunt atribuite la o creștere a investițiilor în criptomonede, stocuri și imobiliare.

În timp ce milenialii și generația Z au reprezentat aproximativ 34% din datoria totală a gospodăriilor din Coreea în 2019, această cifră a crescut la 45,5% până în 2020 și este acum la 50,7%. Kim Han-Jeong a cerut măsuri guvernamentale pentru a ajuta la gestionarea datoriilor și la reducerea riscurilor de neplată, declarând:

„Au împrumutat excesiv pentru a cumpăra proprietăți imobiliare pe fondul creșterii prețurilor activelor. Tinerele generații s-au îngropat în investiții pe acțiuni și au cumpărat criptomonede. ”

Datele FSS oferă un grad de granularitate, dezvăluind faptul că împrumuturile acordate de aceste generații au crescut de la 2,8 miliarde dolari la 16 miliarde dolari, în timp ce împrumuturile de credit au crescut de la 1,1 miliarde dolari la 6,7 ​​miliarde dolari pe an.

Creșterea datoriei a devenit o parte fundamentală a poveștii socio-economice mai largi a coreenilor mai tineri, un tânăr de 27 de ani care a spus:

„În Coreea, noi, cei de 20 de ani, avem doar două modalități de a ne îmbogăți: Fie câștigăm loteria, fie schimbăm acțiuni. Știm că nu vom fi niciodată bogați cu cât câștigăm din salariu. Nu vom câștiga niciodată suficient pentru a cumpăra o casă. ”

Lee Han Koo, profesor de economie la Universitatea din Suwon, a caracterizat această dinamică drept „disperată”, menționând că acest mediu socio-economic a alimentat o percepție în rândul tinerilor că tranzacționarea reprezintă o „oportunitate o dată în viață” de a sparge dintr-un impas insurmontabil.

Potrivit unui raport al FMI din august 2020, veniturile gospodăriilor populației coreene sunt acum cele mai mari dintre țările OCDE. Prețurile locuințelor, ca în multe țări din OCDE, au suferit o întrerupere neîntreruptă din 2014. În timp ce venitul național brut pe cap de locuitor al țării este de 32.047 dolari , prețul mediu al apartamentelor din Seul - unde locuiesc jumătate din populație și jumătate din firme - a fost aproape de 800.000 de dolari toamna trecută, conform cointelegraph.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.