DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Datorită mamele credincioase, bunicile și femeile evlavioase, Biserica a rămas vie

doxologia.ro
mana maini lumanare biserica

Mironosiţele zilelor noastre sunt mamele credincioase, bunicile și femeile evlavioase care au oferit copiilor educaţie creştină, a spus Episcopul Sofronie în predica rostită duminică la  Parohiei Sfântul Apostol Andrei din Oradea. „Datorită  lor Biserica a rămas vie, bisericile au rămas deschise, căci mulțumită lor creștinii au continuat să vină la biserică”, a subliniat ierarhul, conform basilica.ro

Episcopul a precizat că memoria femeilor mironosiţe, care l-au urmat pe Hristos, se transmite în Biserică „cu fiecare generație de femei sfinte și evlavioase, care, înfruntând timpurile și stăpânirile potrivnice, și-au crescut, educat și zidit duhovnicește copiii lor în sfânta și dreapta credință, cu riscurile pe care și le-au asumat pentru ca să nu se stingă candela credinței în popoarele creștine”.

Preasfinţitul Părinte Sofronie a adus aminte de jertfa femeilor credincioase din perioada comunismului care nu au încetat să îşi înveţe copiii despre credinţa în Hristos.

„Iar, dragii mei, poporul nostru nu a dus lipsă de astfel de femei veghetoare, care au îmbrăcat rânduială de mironosițe, ungând cu miruri Trupul mistic al Domnului, mai ales când vremea de prigoană era aproape și când viața bisericească era amenințată”.

„Câte femei credincioase nu și-au asumat toate riscurile necesare pentru a-și crește și educa pruncii în credință, rezistând unui regim ateu care, oficial, propovăduia că Dumnezeu nu ar exista; învățături otrăvite și străine de viața adevărată a omului, căutate a fi transmise și în școli”.

Femeile mironosițe au fost cele care, în prima zi a săptămânii, au venit la mormântul Mântuitorului pentru a împlini ritualul iudaic legat de înmormântare, pe care nu l-au putut face la moartea Sa din cauza Sabatului și Paștelui iudaic.

Ele au descoperit mormântul gol, primind vestea Învierii Domnului de la înger, după cum aflăm din relatările celor patru Evanghelii din Canonul Noului Testament. Apoi, au venit la Apostoli să le vestească cea mai mare minune a tuturor timpurilor, Învierea lui Hristos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.