Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daună totală pentru Damen! Olanda și Belgia aleg tot Naval Group

bataie lovitura surpriza

Belgia și Olanda au semnat vineri, la Bruxelles, contractul de achiziționare comună a 12 vânătoare de mine de ultimă generație. Naval Group și Eca-Robotics Sasu, cele două companii franceze care au câștigat acest contract de aproximativ 1,1 miliarde de euro pentru fiecare țară, vor asigura o parte importantă din producție în Belgia. Contractul de peste două miliarde de euro se întinde pe o perioadă de zece ani.

La ceremonie au participat Viceprim-ministrul belgian și Ministru al Apărării, Didier Reynders, Secretarul de Stat olandez pentru Apărare, Barbara Visser, și ambii directori francezi ai consorțiului format din Naval Group și Eca-Robotics Sasu, Hervé Guillou și Guénaël Guillerme.

Dragoarele cu care gigantul francez a câștigat contractul vor fi echipate cu sisteme de drone navale și vor constitui un punct de referință la nivel internațional în domeniul construcției de nave militare.

După o etapă de proiectare, se va lansa faza de producție a navelor și a sistemelor de drone, cu o primă livrare așteptată în 2023. O parte semnificativă a contractului, inclusiv producția anumitor echipamente navale și a dronelor navale, va fi executată în Belgia. Mentenanța va fi efectuată tot în Belgia, la Zeebrugge, în parteneriat cu Flandra Ship Repair (FSR).

În România, Naval Group, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete echipate cu tehnologie și armament de ultimă generație.

Contractul, care include și modernizarea fregatelor Regina Maria și Regele Ferdinand, ar urma să fie semnat în următoarele 2-3 luni. Perioada de livrare a acestor corvete este de 7 ani de zile, în timp ce prima corvetă ar urma să fie livrată în trei ani de la semnarea contractului.

Spre deosebire de competitorii săi din România, axați mai ales pe nave civile, Naval Group este lider european în construcția de nave militare și unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane și submarine nucleare, având ca acționar majoritar statul francez.

Tot în acest an, gigantul francez a fost ales și de Australia pentru a construi o flotă nouă de 12 submarine de atac ultramoderne, menite să  contracareze amenințările din Pacific și Oceanul Indian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.