Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron, ASPRU CRITICAT de Parlamentul britanic

Gov.uk
David Cameron

Intervenția militară a Marii Britanii și a Franței în Libia din 2011 ar fi fost una orchestrată greșit și cu scopul de a deservi propriile interese ale fostului premier britanic, David Cameron, și a fostului președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, potrivit unui raport făcut public miercuri de către Parlamentul britanic, informează AFP, conform france24.com.

Strategia Marii Britanii a fost bazată pe presupuneri incorecte și o analiză parțială a dovezilor. În cadrul aceluiași raport se mai arată că premierul britanic nu amestecă cuvintele în a critica intervenția militară a britanicilor în Libia din 2011. Comitetul Afacerilor Externe a identificat mai multe erori în procesul de luare a deciziei care a dus ca Londra să se amestece din punct de vedere militar în 2011. Franța, condusă la momentul respectiv de Nicolas Sarkozy, care beneficia de susținerea Statelor Unite, în mod oficial proteja civili suprimați de dictatorul Muammar Gaddafi.

Elena Udrea face noi dezvăluiri despre viața privată

Fostul prim-ministru David Cameron și Guvernul său nu au putut să identifice amenințarea reală pe care o reprezenta regimul lui Gaddafi pentru civili și a dat greș  în a identifica măsurile islamice radicale ale rebeliunii, se arată în raport.

Accident pe Podul Ciurel, din Capitală: Jurnaliști LOVIȚI de o mașină în timpul unei filmări

Potrivit lui Crispin Blunt, președintele Comisiei, Guvernul lui Cameron și-ar fi putut sprijini acțiunile pe alte criterii care ar fi condus la rezultate mai bune. Implicarea politică ar fi protejat mai mult civilii, dar ar fi dus și la o reformă a economiei libiene, se mai arată în același raport.

Raportul nu este mai blând nici față de fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, care a răspundit operațiunea militară din Libia. Potrivit raportului britanic, motivațiile fostului lider al Hexagonului erau accesul la petrolul Libiei, creșterea influenței Franței în Africa de Nord, deservirea propriilor interese politice, dar și poziționarea mai bună a armatei franceze în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.