Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron: Sper să nu mai dureze încă 16 ani până la următoarea vizită a unui premier britanic în România

david cameron

David Cameron, premierul Marii Britanii, a avut astăzi întâlniri cu prim-ministrul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis. Prezent în România, premierul britanic și-a făcut timp ca, între cele două întâlniri oficiale, să meargă și la Clubul Colectiv, unde a adus un omagiu victimelor tragediei de la finalul lunii octombrie.

La finalul zilei, oficialul britanic a susținut o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

„E o plăcere să mă aflu aici, am avut discuții importante și cu dumneavoastră (Klaus Iohannis - n.red) și cu premierul. (...) Marea Britanie și România au relații importante, suntem parteneri în UE și în NATO și suntem buni parteneri de afaceri. (...) Am discutat despre cum putem consolida claborarea noastră pe apărare, migrației și reforma UE. (...) Sprijin principiul liberei circulații (...) dar nu am crezut niciodată că această libertate de mișcare va aduce atâția oameni și trebuie să rezolvăm această presiune pe serviciile publice. (...) Mă bucur că sunt primul premier britanic care face o vizită în România în acest secol”, a declarat David Cameron.

Președintele Klaus Iohannis a arătat că, printre temele de discuție s-au numărat modalitatea de intensificare a cooperării economice dintre cele două țări, comunitatea de români din Marea Britanie, situația generată de fluxurile migratorii, dar și situația din Siria.

„Am discutat și despre renegocierea relațiilor dintre UE și Marea Britanie. Am arătat că în opinia noastră locul Marii Britanii este în UE. UE e mai puternică cu Marea Britanie în interior și Marea Britanie e mai puternică în UE. Ne dorim identificarea unor soluții care să conducă în cadrul referendumului la un vot favorabil menținerii statutului de membră în UE.”, a subliniat  șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.