Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Sassoli: 'Propunerile Eurogrupului merg în direcţia bună'

New Europe
David Sassoli

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a salutat acordul stabilit joi seară de miniştrii Economiei şi Finanţelor din zona euro privind pachetul de măsuri economice care vor mobiliza 540 de miliarde de euro în împrumuturi pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19, potrivit news.ro.

„Avem dreptate să avem încredere în Europa. Propunerile Eurogrupului merg în direcţia bună, prin tranformarea Mecanismului European de Stabilitate într-unul de «salvare a Europei» de Covid-19. Va putea fi folosit imediat pentru a creşte capacitatea unităţilor noastre medicale şi centrelor de cercetare. Pentru a salva vieţile europenilor”, a transmis preşedintele PE.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Sassoli a salutat acordul Eurogrupului şi a adăugat: „Indicaţia făcută Consiliului UE de a înfiinţa un fond pentru ca reconstrucţia să fie finaţată prin instrumente inovative este, de asemenea, binevenită. În lupta de a reconstrui Europa, Parlamentul European va avea mereu rolul de a proteja cetăţenii europeni”.

Miniştrii au convenit asupra unei linii de credit a MES de 240 miliarde de euro pentru a oferi lichidităţi statelor, mobilizarea a 200 miliarde de euro în investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, pentru împrumuturi în cazul întreprinderilor mici şi medii, şi un fond de 100 de miliarde de euro garantat de ţările membre pentru fond de şomaj şi păstrarea locurilor de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.