Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De 1 mai, Turcia ÎNCHIDE celebra piaţă Taksim din Istanbul

The New Yorker
piata taksim

Ministerul de Interne turc a decis să interzică sindicatelor să organizeze manifestaţii în data de 1 Mai, Ziua internaţională a muncii, în piaţa Taksim din Istanbul, loc simbolic ce a găzduit diferite demonstraţii de protest de-a lungul anilor, transmite CNN Turk, citat de DPA, potrivit agerpres.

Măsura luată de ministrul de interne turc Suleyman Soylu urmează unei interdicţii dictate de guvern în fiecare an începând din 2013.

Phenianul anunţă APOCALIPSA: 'Vom şterge America de pe faţa Pământului' - FOTO

La câteva săptămâni după interdicţia de acum patru ani, Turcia a fost cuprinsă de proteste antiguvernamentale care au pornit din piaţa Taksim şi din parcul Gezi, situat în apropiere.

De atunci, în fiecare an de 1 Mai au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de poliţie, deşi autorităţile au reuşit să zădărnicească planurile de organizare a unor evenimente în Istanbul închizând accesul către cea mai mare parte a zonei centrale a Istanbulului.

Piaţa Taksim are o lungă istorie legată de mişcarea sindicală din Turcia. În 1977, cel puţin 34 de persoane au fost ucise în acest loc de autori necunoscuţi. În 2011, guvernul turc a redeschis oficial piaţa pentru mitingurile organizate cu ocazia Zilei internaţionale a muncii, după numai doi ani luând decizia de a interzice aceste manifestaţii.

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.