Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

20 Minutes
Valls si Macron

Manuel Valls a declarat în urmă cu puţin timp că îşi doreşte să guverneze împreună cu Emmanuel Macron, favorit la preşedinţia Republicii, pe 7 mai, şi a apreciat ca imposibilă unitatea unui Partid Socialist dezbinat ideologic, anunţând că se va întâlni marţi cu susţinătorii săi, relatează Reuters, conform, news.ro.

După eliminarea socialistului Benoit Hamon din primul tur, cu un scor de 6,35%, fostul candidat înfrânt în alegerile primare socialiste l-a îndemnat pe Emmanuel Macron să nu repete eroarea comisă de Jacques Chirac, care a guvernat doar cu dreapta după ce a înfrânt Frontul Naţional (FN, extremă dreapta) în alegerile prezidenţiale din 2002.

ULTIMA ORĂ - REZULTATELE DEFINITIVE ale alegerilor prezidențiale din Franța/ Primul TUR

”Există o responsabilitate, mai întâi a lui Emmanuel Macron, de a uni, iar noi trebuie să-l ajutăm cât mai larg posibil, pentru a o împinge pe Marine Le Pen cât mai jos posibil”, a declarat fostul premier pentru postul de radio France Inter.

”Nu este suficient să învingi (...), mâine trebuie să guvernezi, să-ţi asumi responsabilităţile”, a adăugat el.

”Guvernarea Franţei este dificilă şi este necesar, astfel, să unim o majoritate prezidenţială, iar mâine o majoritate în Adunarea Naţională. (Responsabilitatea) îi revine mai întâi lui Emmanuel Macron (...), iar de aceea noi trebuie să fim pregătiţi să-l susţinem, să ajutăm, să participăm la această majoritate”, a spus Valls.

Cei doi suspecţi de terorism din Franta, puşi sub arest preventiv şi inculpaţi

Referindu-se la soarta Partidului Socialist, după eşecul spectaculos al lui Benoit Hamon, fostul premier francez a apreciat că "este sfârşitul unui ciclu, este sfârşitul unei poveşti”.

”Cei care nu împărtăşesc aceleaşi idei, cei care sunt în dezacord cu Europa, în privinţa economiei, întreprinderii, problemelor de securitate sau caracterului laic al statului pot, oare, să se afle în aceeaşi familie politică? Personal eu nu cred, aşadar este necesar să vină în sfârşit vremea clarificării”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.