Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a acceptat Cioloș să fie 'kamikaze' - surse

cal sah

Fără sprijin parlamentar să fie premier, Dacian Cioloș a intrat în jocul de a cere votul Parlamentului dintr-un calcul extrem de convenabil pentru USR, au declarat surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO. „E win-win pentru USR”, spun sursele citate.

Cioloș se aștepta ca PNL și UDMR să nu accepte o coaliție condusă de premier USR, afirmă sursele citate. Dacă totuși ar fi găsit susținere din partea foștilor parteneri de guvernare, ar fi fost o lovitură importantă pentru USR să aibă prim-ministrul și partidul ar fi avut numai de câștigat.

Faptul că nu are nicio susținere este la fel de convenabil pentru USR, miza fiind relația față de AUR și PSD.

După ce USR a demis Guvernul alături de AUR și PSD, liberalii au avut grijă să acuze la Bruxelles că USR dă apă la moară extremiștilor din România, ceea ce nu a picat deloc bine USR și mai ales lui Cioloș, care nu vrea o pată neagră pe CV, spun sursele citate.

Și în România, liderii PNL alături de Florin Cîțu au repetat în permanență aceeași poezie: USR are alianță cu AUR și PSD, au făcut majoritate să dărâme Guvernul și acum au majoritate să pună alt Guvern, motiv pentru care USR să se ducă acum cu AUR și PSD să rezolve criza pe care au creat-o.

Asumându-și că va pica în Parlament, Cioloș și USR urmăresc în realitate să-și spele imaginea. Ei mizează tocmai pe faptul că AUR și PSD nu-l votează pe Cioloș premier, pentru a demonstra că nu au nicio legătură cu aceste partide.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.