Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost eliberat finul lui Vladimir Putin? Explicația procurorului general al Ucrainei: 'A fost transferat în marea închisoare numită Rusia'

Digi24
Viktor Medvedciuk

Procurorul general ucrainean, Andri Kostin, a precizat că ancheta preliminară în cazul fostului deputat Viktor Medvedciuk, finul lui Vladimir Putin, cercetat pentru înaltă trădare, a fost finalizată înainte de a fi predat Rusiei în cadrul schimbului de prizonieri desfăşurat miercuri seară.

"În schimbul vieții și libertății apărătorilor noștri, Ucraina l-a dat pe Medvedciuk. Cercetarea preliminară a fost finalizată. Mărturia lui Medvedciuk este documentată. Nu eliberăm pe nimeni, ci îi transferăm dintr-o închisoare ucraineană în marea închisoare numită Rusia", a scris procurorul general pe Facebook, relatează Rador.

Amintim că, în seara de 21 septembrie, între Ucraina și Federația Rusă a avut loc cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului.

Kievul a recuperat 215 militari ucraineni, inclusiv peste 100 de apărători ai uzinei Azovstal din Mariupol. Ucraina a dat Rusiei la schimb 55 de prizonieri, precum şi pe fostul deputat ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al Kremlinului, acuzat de înaltă trădare de către autorităţile de la Kiev.

Despre Viktor Medvedchuk se spunea că ar fi urmat să fie instalat în funcția de președinte al Ucrainei după victoria rușilor. El a fost arestat în aprilie de serviciile secrete ucrainene. Medvedciuk susține că președintele rus Vladimir Putin este nașul fiicei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.