Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost ucis marinarul român în Libia: Armata libaneză a crezut că e terorist

Marinarul român ucis la bordul unui vapor în Libia a fost victima unei gafe uriașe a armatei libiene. Armata libiană a crezut că la bordul vasului sunt teroriști și a luat decizia de a-l bombarda. Un român și un grec au fost uciși.

Într-o interventie telefonică în direct la REALITATEA TV, Brandusa Predescu, purtator de cuvant al MAE a confirmat faptul că un român a fost ucis în urma unui incident armat la bordul petrolierului. Tatăl marinarului român este membru al echipajului, acesta fiind la curent cu cele întâmplate.

Potrivit MAE, nava se îndreaptă se portul Pireu, iar reprezentanții ambasadei de la Atena, consulii sunt pregatiti sa acorde asistenta consulara pentru repatrierea cetateanului român decedat.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Tripoli, relocată la Tunis, cât şi cei ai Ambasadei României la Atena sunt deja sesizaţi în legătură cu incidentul survenit la data de 4 ianuarie 2015, la bordul unei nave sub pavilion liberian şi cu armator grec, ancorată în portul Derna (Libia).

O rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul navei, incidentul soldându-se cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetăţean român şi un cetăţean grec, precum şi cu rănirea altor doi membri, cetăţeni filipinezi, care ulterior au fost transportaţi la ţărm pentru îngrijiri medicale.

După incident, nava şi-a continuat cursul către Tobruk, cu destinaţia portul Pireu.

Când nava va ajunge în portul Pireu, reprezentanţii Ambasadei României la Atena vor acorda asistenţa consulară ce se impune în asemenea situaţii tatălui cetăţeanului român decedat, în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al fiului său.

Reprezentanţii celor două misiuni diplomatice s-au aflat pe tot parcursul nopții în contact cu autoritățile locale competente coordonându-şi totodată demersurile.

De asemenea, cele doua misiuni diplomatice au menținut legătura permanentă şi cu tatăl cetăţeanului român decedat.

În cadrul demersurilor inițiate pe lângă armatorul navei, s-a obținut asigurarea din partea acestuia că va suporta toate cheltuielile aferente repatrierii corpului neînsuflețit al cetățeanului roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.