Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a ratat România găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente. Atacuri în rafală la adresa Guvernului dinspre Bruxelles

www.agerpres.ro
Agenția Europeană a Medicamentului EMA

Pierderea Agenției Europene pentru Medicamente nu este deloc cum spun marii lideri ai PSD de la guvernare o consecință a faptului că politicienii europeni au nedreptățit România. România are un lobby politic din ce în mai prost la nivel european din cauza renumelui îndoielnic al Guvernului PSD și al lui Liviu Dragnea, în mod direct, susține europarlamentarul Cristian Bușoi într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.

În primul rând, Guvernul nu a crezut din start în reușita câștigării EMA și a avut un dosar întocmit superficial, pe colț de masă. Dosarul a avut și subiecte care evident că dacă nu au fost lămurite clar - de exemplu situația facilităților de transport sau a clarificării faptului că sediul propus de autorităţile române poate îndeplini cerinţele specifice ale EMA - au permis altor state cu mai multă preocupare pentru detalii să câștige puncte.

DIICOT, percheziții MASIVE: Mascații au luat cu asalt un penitenciar din România

Dar când un europarlamentar cunoscut la Bruxelles pleacă din PSD cu acuzații grave la adresa liderului PSD, când apare raportul MCV care critică pașii înapoi făcuți de România în guvernarea PSD, când oamenii ies în stradă împotriva guvernului și acuză acțiunea abuzivă a guvernanților, toate acestea au consecințe asupra percepției României în UE și toate acestea contează în competiția politică dintre statele Uniunii. Deci, nu politica europeană a nedreptățit România, ci politica românească de prost renume, promovată de PSD; asta se acumulează și se decontează.

România avea șanse să ia EMA dacă ar fi avut un lobby politic decent. Nici măcar nu era nevoie de cine știe ce activitate, ci de o informare clară și pozitivă asupra a ceea ce poate oferi România ca stat important în Europa de est și la granița UE, care nu găzduiește încă nicio agenție. Deci existau argumente politice favorabile, dar cu un guvern superficial și cu o imagine proastă a conducerii partidului de la guvernare, acesta este efectul.

Trebuie înțeles un lucru clar: PSD, ca partid de guvernare, nu are oameni în conducerea partidului care să fie credibili și să facă un lobby politic bun pentru România în politica europeană. Cei câțiva oameni care știu politică europeană fie nu-și asumă și nu au cum să-și asume credibil lobby pentru un partid condus de Liviu Dragnea, iar alții, care cunosc exigențele, aleg să plece, după cum s-a văzut recent.

În condițiile acestea și cu un lobby mult mai bun al altor state, evident că România pierde competiții politice în UE, deși argumente are.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.