Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce acționează așa violent DNA? Explicația unui fost ambasador al SUA

DNA

Sunt destui cei care se întreabă, în frunte acum cu fostul președinte al României, de ce DNA-ul acționează așa violent și dur în ultima vreme și se lasă cu rețineri și aproape instant cu arestări... în special în rândul politicienilor. Azi avem și o explicație și ea vine din partea aliaților strategici ai României.

Este foarte încurajator să vedem că în ultimii ani sistemul de justiţie a devenit mai agresiv şi chiar finalizează cazuri, trimite oameni în judecată şi încearcă să trimită un mesaj că România se schimbă şi că aceste acte de corupţie care s-au întâmplat de secole în România nu vor mai fi acceptate şi în viitor, spune fostul ambasador american la București James Rosapepe într-un interviu acordat Digi24.

Luca Niculescu: România a început o luptă puternică împotriva corupţiei. Sunt mai mulţi foşti miniştri care sunt în închisoare, condamnaţi pentru corupţie. Aţi fost ambasador în România într-o perioadă în care nu erau aproape deloc procese de corupţie. Care este părerea dvs despre ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti?

James Rosapepe: Nu ştiu detalii legate de cazuri individuale, dar ce ştiu eu şi românii este faptul că în România este o tradiţie a corupţiei. Există corupţie în toate societăţile, dar în România a fost una mult mai mare decât în alte ţări. Şi este foarte încurajator să vedem că în ultimii ani sistemul de justiţie a devenit mai agresiv şi chiar finalizează cazuri, trimite oameni în judecată şi încearcă să trimită un mesaj că România se schimbă şi că aceste acte de corupţie care s-au întâmplat de secole în România nu vor mai fi acceptate şi în viitor. Deci cred că, în general, este vorba despre un progres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.