Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce au cerut procurorii DNA arestarea: Sorina Pintea ar fi exclamat 'super tare' când a aflat suma primită/ REFERAT

Sigla DNA

Procurorii DNA spun, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că Sorinei Pintea a discutat în biroul ei despre mită şi știa ce se află în pungă. DNA spune că Sorina Pintea a dat dovadă de perseverenţă şi dezinvoltură la săvârşirea faptei, transmite Mediafax.

Referatul anonimizat poate fi citit AICI! (.pdf)

Procurorii DNA spun, în referatul cu propunere de arestare preventivă a Sorinei Pintea, că ea ştia că în punga neagră din biroul său se aflau bani și cunoștea exact suma, acest lucru reieşind din discuţia de dinainte de flagrant.

Mai mult, procurorii arată că, în discuţia din birou, Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7%.

„Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar 'super tare'. după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv 'perfect', după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând 'da'”, se arată în referatul DNA.

Procurorii mai spun că s-a avut în vedere reacţia publică a fostului ministru al Sănătăţii cu privire la astfel de infracţiuni. Mai mult, DNA precizează că Pintea a demonstrat un nivel ridicat de perseverenţă infracţională şi dezinvolutură, uşurinţă deosebită în săvârşirea faptei.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.