Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce au murit și tineri sănătoși infectați cu COVID? Experții avansează două teorii

coronavirus

În lumea întreagă, fără excepție, cei mai afectați de coronavirus sunt bătrânii și persoanele care au și alte probleme grave de sănătate. Experții încearcă să înțeleagă de ce au existat însă și tineri sănătoși care au decedat după ce s-au infectat, scrie Guardian, potrivit hotnews.ro.

Au fost propuse mai multe teorii.

Unii cercetători cred că deznodământul depinde de cantitatea de virus care infectează o persoană. Dacă primești o doză enormă, deznodământul ar putea fi mai grav.

  • ”O persoană cu o mare încărcătură virală are mai multe particule de virus decât una cu o încărcătură mică”, spune virusologul Alison Sinclair de la Universitatea Sussex. ”Încă nu știm care este impactul încărcăturii virale asupra simptomelor unei persoane infectate cu Covid-19. Va fi important de aflat dacă este o legătură între încărcăturile virale mari și cazurile grave”, a adăugat Sinclair. Punctul ei de vedere este susținut și de Edward Parker de la Școala Londonezp pentru Igienă și Medicină Tropicală: ”La Covid-19, primele date din China sugerează că încărcătura virală este mai mare la pacienții cu o formă mai gravă a bolii, așa se întâmplă și la Sars și gripă”.

Alții argumentează că ar fi vorba de sensibilitatea genetică. Cu alte cuvinte, există oameni ale căror gene îi fac mai vulnerabili la virusul ce se răspândește prin corpul lor.

  • Această ipoteză este sprijinită de virusologul Michael Skinner de la celebrul Imperial College din Londra: ”Este foarte posibil ca unii dintre noi să aibă un anume profil genetic ce ne crește probabilitatea de a reacționa rău la o infecție cu acest coronavirus”.
  • Un exemplu de astfel de sensibilitate este dat de virusul herpes simplex. La unii oameni, o mutație genetică ce afectează receptoarele celulare TLR3 din sistemul nervos central îi face incapabili să reacționeze la cea mai gravă lovitură a virusului, așa că fac o boală denumită encefalită herpex simplex ce poate duce la crize și convulsii la copii.
  • ”S-ar putea să fie vorba de o sensibilitate similară a unor persoane care au Covid-19, iar asta îi face să aibă o formă mai acută din cauza efectelor secundare grave”, a adăugat Skinner.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.