Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce e periculos să dormi cu telefonul mobil lângă tine: poate cauza chiar și cancer

TELEFON MOBIL

Mulți dintre noi obișnuim să dormim cu telefonul pe noptieră sau chiar în pat. Unii români scrollează pe rețele de socializare chiar și înainte de culcare. Specialiștii atrag însă atenția că acest obicei e dăunător. El poate cauza insomnie, iar telefoanele în sine emit radiații care pot cauza chiar și cancer, spun unii specialiști.

O nouă  cercetare UC Berkeley atrage atenția că există o legătură puternică între radiațiile telefonului mobil și tumori, în special în creier. Cercetătorii au analizat cuprinzător rezultatele statistice din 46 de studii diferite de pe glob și au descoperit că utilizarea unui telefon mobil mai mult de 1.000 de ore sau aproximativ 17 minute pe zi pe o perioadă de zece ani a crescut riscul de apariție a tumorilor cu 60% , scrie FOX2.

Cercetătorii au subliniat, de asemenea, descoperirile care au arătat că utilizarea telefonului mobil timp de 10 sau mai mulți ani a dublat riscul de tumori cerebrale.

Joel Moskowitz, director al Centrului pentru Sănătatea Familiei și Comunităților cu Școala de Sănătate Publică UC Berkeley, a efectuat cercetarea în parteneriat cu Centrul Național de Cancer din Coreea și Universitatea Națională din Seul. Analiza lor a luat o privire cuprinzătoare asupra constatărilor statistice din studiile de caz-control din 16 țări, inclusiv SUA, Suedia, Regatul Unit, Japonia, Coreea și Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.