Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce e România unică în privința PNRR? Explicațiile senatorului PSD Daniel Zamfir: 'Aia nu e o guvernare pentru țară'

Daniel Zamfir

PNRR a fost făcut pe repede înainte și este un plan al austerității, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir spune că ”PNRR-ul, spre deosebire de ceea ce trebuia să fie, un plan care să fie rezultatul unei întregi dezbateri și nevoi din societate, a fost făcut pe repede înainte de către un grup foarte restrâns de politicieni, bineînțeles, cu niște firme de consultanță apropiate și a fost respins de două ori de Comisia Europeană”.

Senatorul PSD susține că PNRR este un plan al austerității: ”În acest plan discutăm despre austeritate. Practic, suntem singura țară care a făcut un plan în care să vorbească despre austeritate, despre înghețare de pensii și salarii (...). Aici nu este doar un plan al domnul Ghinea sau al domnului Cîțu, este un plan național, este un plan al României. Credem că trebuia să aibă loc o dezbatere amplă, cu toți actorii politici”.

La remarca jurnalistului că austeritate înseamnă tăieri de salarii și pensii, ceea ce nu e cazul în PNRR, Daniel Zamfir a replicat: ”Eu cred că este cazul și realitatea ne-o confirmă. Faptul că îngheți anumite venituri, în condițiile în care prețurile și inflația crește, asta înseamnă o diminuare a veniturilor. Orice Guvern care nu își propune să crească veniturile și bunăstarea oamenilor (...), dacă tu guvernezi pentru orice altceva decât pentru bunăstarea oamenilor, aia nu e o guvernare pentru țară”.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.