Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile lui Ignatie - De ce este esențială cunoașterea identității după trup, atât cea a Mântuitorului, cât și a noastră

doxologia.ro
ignatie

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Parohia Grăjdeni. În omilia sa, ierarhul a vorbit despre importanța cunoașterii identității după trup a Mântuitorului Iisus Hristos, dată de strămoșii Săi, dar și despre importanța cunoașterii propriei identități după trup: ne naștem bărbat sau femeie, nu așa cum spun unele teorii moderne, care pretind că ne putem alege orice identitate biologică prin mijloace medicale, potrivit basilica.ro.

Pasajul evanghelic care enumeră numele strămoșilor după trup ai Mântuitorului „concentrează în sine identitatea lui Hristos”, a spus Părintele Episcop. „Ni se vorbește, pe de o parte, de faptul că Hristos are strămoși, rude după trup, iar pe de altă parte, ni se vorbește despre faptul că Cel ce se naște din Fecioara Maria este Fiul lui Dumnezeu.”

Identitatea divino-umană a Mântuitorului

Ierarhul a menționat că „înaintașii noștri au înțeles foarte frumos genealogia Mântuitorului Iisus Hristos. Ei au găsit de cuviință să o picteze pe pereții exteriori ai mănăstirilor din Bucovina”.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

Preasfințitul Ignatie a avertizat că cei care „au văzut în Hristos doar «omul perfect»” se aseamănă cu cei care au fost înșelați de erezia arianismului. „Arienii contemporani sunt «Martorii lui Iehova». Ei nu cred că Iisus a fost Dumnezeu”, a explicat ierarhul.

„Alții, în schimb, nu au văzut omenitatea lui Iisus Hristos”, a continuat ierarhul. Dar, „dacă Hristos este numai Dumnezeu, nu și om, atunci nu putem vorbi de mântuirea noastră”, a afirmat el.

„Părinții Bisericii spun că «Dumnezeu vindecă doar ceea ce asumă». Hristos Și-a asumat firea umană și, în felul acesta, a vindecat-o, a răscumpărat-o de această rană mortală, care este păcatul”, a explicat Episcopul Ignatie.

„Cei care au crezut că Hristos este numai Dumnezeu, nu și om, au greșit, pentru că Fiul lui Dumnezeu S-a născut după trup, ca Om, din Preasfânta Fecioară Maria. De acest lucru ne aducem aminte, de fiecare dată, de Crăciun – de venirea lui Dumnezeu.”

„Iisus Hristos este Dumnezeu desăvârșit și Om desăvârșit. Este foarte important să înțelegem identitatea lui Hristos, așa cum o înțelegem pe a noastră proprie”, a precizat ierarhul.

Identitatea după trup ne-o asumăm, nu ne-o creăm noi

El a vorbit și despre cei care vor să-și creeze o identitate falsă, diferită de cea naturală, dată de Dumnezeu.

„Mai nou, este această aroganță a omului care crede că poate să își modifice inclusiv identitatea biologică. Este vorba de teoriile «gender», care vor să schimbe datele naturale ale omului. Afirmă, spre exemplu, că este posibil ca un bărbat să fie locuit de o femeie, să aibă o structură psihologică de femeie”, a spus ierarhul.

„Noi ne naștem bărbați sau femei, nu devenim, cum cred unii, bărbați sau femei”, a precizat el. „Identitatea noastră este esențială.”

„Ar trebui să ne raportăm și față de identitatea lui Iisus Hristos așa cum ne raportăm față de propria identitate. Atunci când Îi este modificată identitatea, ar trebui să Îl apărăm. Nu că ar avea nevoie Domnul de apologeți. Noi avem nevoie să ne manifestăm dragostea față de Cel pe care îl iubim”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotonit întru preot pe diaconul Florin Croitoru, cel care va fi parohul credincioșilor din localitatea Grăjdeni. La finalul slujbei, Preasfinția Sa l-a instalat pe noul paroh, oferindu-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile sfântului locaș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.