Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce înnebunesc investitorii imobiliari după terenurile virtuale din metaverse?

techwireasia.com
metaverse

Ce sunt terenurile virtuale în metavers?

Terenurile virtuale sunt concepute ca spații în care oricine poate merge și se petrece cu prietenii prin intermediul unui monitor sau prin intermediul căștilor de realitate virtuală, conform cointelegraph.com.

Terenurile virtuale sunt literalmente terenuri digitale existente într-un spațiu online 3D – unul în care utilizatorii se pot conecta și se pot experimenta o lume captivantă prin intermediul avatarurilor lor online, printr-un monitor sau căști VR. Terenurile virtuale au diverse argumente pro și contra, în funcție de metaversul ales de utilizator. De exemplu, unele proprietăți metavers ar putea exista pe un teren ideal cu iarbă cu vedere, în timp ce altele ar putea exista lângă un mall virtual unde jucătorii tind să se adună.

În cele din urmă, pasionații se așteaptă ca proprietățile imobiliare metaverse să sprijine case virtuale, unde utilizatorii pot construi orice doresc, similar jocului The Sims. Cu proprietățile metaverse, utilizatorii sunt așteptați să-și decoreze casele pentru a-și crea petrecerea supremă, invitând prieteni din orice parte a lumii.

Mărcile de evenimente utilizează, de asemenea, terenuri virtuale pentru a organiza concerte la domiciliu sau evenimente de lansare a produselor , despre care susțin că sunt deosebit de vitale în timpul pandemiei de COVID-19. Un concert virtual nu are limită de populație și le permite oamenilor să se adune și să se bucure de artiștii lor preferați fără a-și face griji pentru spațiu sau siguranță.

De ce investitorii cheltuiesc milioane pentru a cumpăra terenuri virtuale?

Investitorii pariază pe un viitor digital în care toată lumea va deține un teren virtual.

Investitorii cheltuiesc milioane pe terenuri virtuale, deoarece cred că viitorul este digital. Aceste companii se așteaptă ca oamenii să vină cu milioane de oameni în proprietăți virtuale și să investească în terenuri virtuale de vânzare, așteptând în același timp o potențială rentabilitate a investiției . Această metodă este foarte asemănătoare cu investițiile imobiliare din lumea reală, în care investitorii cumpără terenuri în zonele în curs de dezvoltare pentru a-l vinde mai târziu, când valoarea a crescut.

În plus, potrivit unui raport al managerului de active cripto Grayscale, este posibil ca stocurile de active digitale să ajungă la 1 trilion de dolari în scurt timp. Prin urmare, investitorii doresc să strângă bucăți de teren virtual similare cu acțiunile și cu imobilele tradiționale.

Cum crește valoarea terenului virtual?

Propunerea de valoare a terenului virtual funcționează similar cu lumea reală. Proprietățile de mare valoare sunt adesea în apropierea magazinelor și activităților în care oamenii vor plăti o chirie mai mare pentru a trăi.

Desigur, valoarea terenului virtual crește doar dacă zonele se dezvoltă și oamenii se implică în metavers. Această perspectivă este motivul pentru care există mulți sceptici cu privire la o astfel de investiție. Investițiile în valoare de milioane de dolari în teren virtual reprezintă un risc, dar nu este unul nefondat.

La urma urmei, vedetele și vedetele cumpără teren virtual din tot felul de motive. Unele celebrități, precum Snoop Dogg , cumpără teren pentru a trece înaintea tendinței sau pentru că cred că este distractiv. Alții, cum ar fi Gemenii Winklevoss, investesc în terenuri în scopuri educaționale - pentru a construi exponate care îi învață pe alții despre cripto și metaversul în ansamblu.

De acolo, fanii au ocazia să cumpere proprietăți metaverse alături de vedetele lor preferate și vor plăti bani de top pentru a face acest lucru. Cei interesați de investiții imobiliare virtuale pariază pe posibilitatea ca terenul lor să devină mai valoros în timp, de unde și entuziasmul lor față de terenul virtual în ansamblu. Dacă vă întrebați de ce unii cred că metaversul este cea mai mare oportunitate de investiție, aprecierea valorii terenului este una dintre ele.

De fapt, în unele tărâmuri precum PolkaCity, proprietarii de proprietăți câștigă venituri pasive prin rate anuale ale dobânzii. Din păcate, pentru unii, venitul pasiv nu este o caracteristică în toate proiectele metaverse și este întotdeauna un risc să investești într-un activ așteptând profituri mai târziu. Această varietate de metode de venit este cu atât mai mult motiv pentru a face cercetări aprofundate înainte de a investi.

Cum să cumpărați imobiliare virtuală în metavers?

La fel ca în lumea reală, investiția în imobiliare virtuală necesită multe cercetări și speculații.

A învăța cum să cumperi imobiliare virtuală în metavers este destul de simplu. Procesul de cumpărare a proprietății imobiliare virtuale începe prin a examina diferitele proiecte metaverse și a decide care este cel mai bun pentru tine.

Cele mai multe proiecte metaverse există pe blockchain-ul Ethereum, așa că deseori este mai bine să achiziționați un portofel alimentat de Ethereum , cum ar fi MetaMask, pentru a începe. Aceste proiecte, inclusiv The Sandbox și Decentraland, reprezintă imobiliare și oferte similare cu NFT-uri, iar utilizatorii pot achiziționa unul prin piața NFT a unui proiect .

La fel ca în lumea reală, utilizatorii pot face o ofertă pentru a cumpăra o proprietate virtuală pe aceste piețe NFT. Orice ofertă este acceptată, desigur, depinde de vânzător. Totuși, odată ce o ofertă este acceptată, NFT se va transfera automat din portofelul vânzătorului către cumpărător printr-un contract inteligent , reprezentând o schimbare a proprietății digitale.

În timp ce examinați terenul într-un proiect precum Decentraland , puteți folosi harta din joc pentru a realiza valoarea fiecărei zone. Unele proprietăți mai valoroase din Decentraland sunt lângă piețe și regiuni similare populate, în timp ce terenurile aflate departe de aceste spații sunt în general mai puțin valoroase.

Ce sunt agenții imobiliari Metaverse?

Agențiile imobiliare Metaverse pretind că facilitează proprietatea virtuală a terenurilor, în ciuda lipsei de cunoștințe a investitorului în spațiu.

Unii investitori imobiliari virtuali folosesc agenți imobiliari metaverse pentru a găsi o proprietate care se potrivește nevoilor lor financiare. La urma urmei, nu toată lumea care investește în această lume este interesată să trăiască și să-și dezvolte proprietățile în metavers. Unii vor pur și simplu să investească în teren și să-l răstoarne pentru un profit mai târziu.

Agenții și agențiile Metaverse pretind că oferă expunere imobiliară virtuală fără aspectele potențial copleșitoare ale cripto, cum ar fi gestionarea diferitelor portofele și rețele blockchain. Aceste agenții imobiliare virtuale facilitează cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare virtuale, dezvoltarea terenului menționat, consultații și multe altele. Este chiar posibil să închiriezi teren virtual — un concept ideal pentru găzduirea evenimentelor, printre alte beneficii.

În timp ce unii investitori susțin că o agenție imobiliară metaverse i-a ajutat să găsească și să gestioneze un teren virtual valoros, merită remarcat faptul că acest spațiu este încă unul speculativ. Multe dintre aceste agenții își desfășoară activitatea într-o zonă gri legală, ceea ce înseamnă că nu poți face nimic dacă agenția nu te ajută sau îți irosește banii.

Imobiliare în metavers este în plină expansiune, dar va dura?

Nu este un secret pentru nimeni că investitorii cheltuiesc milioane pe proprietăți imobiliare metavers. Dar trebuie să ne întrebăm dacă aceste investiții se bazează pe un moft.

Deși a existat întotdeauna un interes speculativ pentru proprietățile metaversului, de când s-au lansat proiecte precum Decentraland, interesul a crescut la schimbarea numelui Facebook în Meta. Entitatea de social media s-a confruntat cu unele controverse, dar nu se poate nega potențialul său acces ușor la conținutul metavers cu căștile sale Oculus VR la prețul de consum.

În noiembrie 2021, Metaverse Group, o companie imobiliară bazată pe NFT, a investit 2,43 milioane USD pentru a se extinde în industria modei digitale. La începutul anului 2022, Microsoft a investit 68,7 miliarde de dolari în Activision Blizzard , una dintre cele mai mari întreprinderi de jocuri de noroc din lume, într-un impuls pentru metaversul său în următorii ani. Chiar și Apple se implică, CEO-ul Tim Cook dezvăluind că afacerea de un trilion de dolari vede „mult potențial în acest spațiu și investește în consecință”.

Fiecare dintre aceste grupuri va explora cu siguranță ținuturi virtuale alături de celelalte piese metaverse ale lor. Este imposibil de prezis exact cum se va desfășura totul, iar marile afaceri au greșit înainte, dar nu se poate nega câți bani sunt împinși în viziunea metaversului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.