Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu crede premierul Olandei că Rusia va folosi arme nucleare

Hungary Today
Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte este convins că Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina.

„Rusia înțelege că, dacă vor folosi arme nucleare, Statele Unite vor riposta și acest răspuns va fi mult mai puternic. Statele Unite sunt mult mai puternice decât Rusia, astfel că pur și simplu nu își pot asuma acest risc", a declarat Rutte, citat de Ukrainskaia Prava.

Mark Rutter că alegerea tacticii în război ar trebui să fie decizia Kievului.

„Nu putem decide noi pentru Ucraina. Trebuie să câștige și vrem să o ajutăm, de aceea trimitem deja sprijin militar semnificativ. Dar nu este de noi să decidem ce să facă sau ce să nu facă cu aceste ajutoare. Crimeea este o decizie a guvernului ucrainean, de exemplu eu aș fi extrem de supărat dacă s-ar întâmpla așa ceva în Țările de Jos și altcineva ar spune dacă ar trebui să returnez Friesland ( provincia din nordul Țărilor de Jos)”, a declarat Rutte.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a afirmat la rândul său, duminica trecută, că multe țări consideră că amenințarea nucleară va deveni reală dacă Putin și Lavrov sunt aduși în fața justiției.

Kremlinul vorbește de înscenări

Rusia susţine că Ucraina plănuieşte să însceneze un incident nuclear pe teritoriul său pentru a da vina pe Moscova înaintea unei reuniuni a Naţiunilor Unite, fără a furniza dovezi pentru această acuzaţie, relatează Reuters.

Într-un comunicat publicat duminică, Ministerul rus al Apărării a afirmat că substanţe radioactive au fost transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană şi Kievul pregăteşte o ''provocare'' de amploare.

''Scopul provocării este de a acuza armata rusă de efectuarea de lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii radioactive periculoase din Ucraina, provocând scurgeri de substanţe radioactive şi contaminarea zonei'', a precizat acesta.

Ucraina şi aliaţii săi au respins astfel de acuzaţii şi au acuzat Moscova că planifică ea însăşi incidente în încercarea de a da vina pe Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.