Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu dă rezultate vaccinul rusesc împotriva COVID-19: Cei care se vaccinează trebuie să nu consume alcool 56 de zile

vaccin Sputnik V

Autorităţile sanitare ruse au îndemnat marţi persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile, transmite agenţia EFE.

''Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin - n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după'', aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Ea a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului, scrie agerpres.ro.

''Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare (imunitară), atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul (vaccinării nu trebuie să se consume alcool - n.red.). Pur şi simplu deloc şi în niciun caz'', a explicat responsabila sanitară rusă despre consumul de votcă şi alte băuturi alcoolice.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

În cazul unor efecte adverse generate de abstinenţa forţată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun ''disconfort'' din acest motiv să apeleze la medic.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Responsabila sanitară rusă a mai spus marţi că Rusia este pregătită pentru vaccinarea masivă gratuită şi voluntară ordonată de preşedintele Vladimir Putin, într-o ţară ce a înregistrat până în prezent 44.159 de decese în rândul celor peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.