Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu e bine sa porti telefonul mobil in buzunarul de la spate!

telefon

Chiar daca multe dintre device-urile de ultima generatie au fost proiectate in asa fel incat sa nu sufere modificari ale carcasei in timp ce sunt tinute in buzunare, specialistii considera ca n-ar fi tocmai indicat sa-ti pastrezi telefonul in acel loc, noteaza metro.co.uk.

Noi cercetari sugereaza ca mentinerea telefonului atat de aproape de piele sporeste sensibilitatea la radiatiile emise de aparat. Dr. Devra Lee Davis – o voce respectata in oncologie si epidemiologie – a demarat un studiu in acest sens dupa ce a observat tendinta femeilor de a-si purta telefoanele fie in sutien, fie in buzunarul de la spate.

Potrivit renumitului epidemiolog american, acest moft sporeste riscul producerii cancerului, precum si alte probleme de sanatate cronice. Dr. Davis a oferit exemple concrete in sprijinul tezei sale cu privire la asemenea pericole. Un caz a implicat o tanara din SUA, diagnosticata cu cancer la san, asta dupa ce femeia a recunoscut ca obisnuia sa-si tina telefonul mobil in sutien.

Desi avertismentele lansate de medicul american au fost dezamorsate partial de producatori, dovezile stiintifice arata ca radiatiile emise de cel mai popular gadget al epocii noastre pot conduce la tumori canceroase, infertilitate (in cazul barbatilor), dar si alte maladii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.