Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce părinții, elevii și profesorii trebuiau consultați înainte de modificarea structurii anului școlar (Dan Voiculescu)

Dan Voiculescu

Înainte de a lua decizii cu impact larg asupra întregii societății, autoritățile ar trebui să implice și alți factori în procesul de consultare, afirmă profesorul Dan Voiculescu. Într-o postare pe blogul personal, acesta remarcă prevalența unor abordări care exclud societatea civilă din procesul de consultare. Folosirea acestui instrument, al consultării prealabile, nu ar fi o pierdere de vreme, ci ar reprezenta o „investiție în coeziune socială” și o garanție că măsurile stabilite vor fi acceptate mai ușor, afirmă Dan Voiculescu, amintind de decizia de modificare subită a structurii anului școlar.

„Pentru a nu adânci problemele cu care ne confruntăm, consider că este esențială implicarea societății civile în deciziile guvernamentale. În ciuda aparenței, consultările prealabile nu constituie o “pierdere de vreme”, ci o investiție în coeziunea socială și o garanție că societatea va accepta măsurile stabilite.

Raportându-mă concret la recentă decizie a Ministerului Educației, este evident că, dacă asociațiile de părinți, elevi și profesori ar fi fost consultate în legătură cu schimbarea structurii anului școlar, această măsură – chiar dacă nu ar fi fost unanim acceptată – s-ar fi bucurat de mai multă susținere!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.