Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar ataca Rusia și ISIS România?

armata romana

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat, sambata, situatia Romaniei în regiune.

"În calitatea de membru al Alianţei Nord-Atlantice, România este în perfectă siguranţă, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Însă, Aurescu a precizat că trebuie tratate cu atenţie întregul "complex al situaţiei de securitate"din vecinătate, "inclusiv astfel de mesaje", declarându-se convins că "România nu va fi o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO".

În acelaşi context, ministrul de Externe a declarat că sistemul antirachetă de pe teritoriul României, "care este amplasat într-o bază românească, consacră def apt o prezenţă pe termen lung a Statelor Unite în România, ceea ce reprezintă o garanţie a faptului că România nu se mai întoarce într-o altă sferă de influenţă".

Ministrul de Externe a mai spus că "nu crede" că România se află în ţinta directă a teroriştilor din gruparea Statul Islamic.

"Fenomenul terorist este cumva într-o creştere de amplitudine în ultima perioadă. România face parte din coaliţia anti -Statul Islamic, dar nu cred că suntem o ţintă directă a Statului Islamic", a spus Aurescu.

Ministrul a subliniat faptul că "niciun stat nu-şi poate permite, inclusiv România, să ignore potenţialul fenomenului terorist, prin urmare trebuie să luăm toate măsurile de precauţie pe care le putem lua".

Preluare Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.