Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul

captura video
baie chiuveta scoala

De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul

Oțetul nu este un ingredient potrivit doar în bucătărie, ci poate fi un aliat și la capitolul curățenie. Există un truc mai puțin cunoscut la care poți apela atunci când dorești să cureți chiuveta din baie.

Produsele pentru curățenie nu își fac mereu treaba așa cum te-ai aștepta, iar curățarea întregii băi îți poate da bătăi de cap, însă, oțetul nu dă niciodată greș. Chiar dacă pare greu de crezut, produsul folosit de cele mai multe ori în bucătărie la prepararea mâncării, este de mare folos și în baie, la curățenie.

Cum să folosești oțetul pentru curățarea băii

Aproape orice tip de oțet este potrivit pentru curățenia din baie. Poți utiliza oțetul din vin, din alcool rafinat sau cel de mere.

Oțetul trebuie turnat în chiuvetă cel puțin o dată pe lună, iar pentru un efect vizibil,este necesar să folosești și bicarbonat de sodiu. Acesta trebuie presărat în jurul scurgerii și pe suprafața chiuvetei. După ce a acționat timp de câteva ore, toarnă oțetul peste bicarbonat și lasă-l așa pe tot parcursul nopții. Procesul va curăța eficient și va diminua mirosurile neplăcute.

Dacă te confrunți cu scurgeri înfundate, amestecă un pahar de bicarbonat de sodiu cu un pahar de oțet și toarnă-l în scurgere. După 20 de minute, lasă apa fierbinte să curgă pentru a elimina total reziduurile descompuse.

În plus, oțetul ajută la curățarea oglinzii din baie. Toarnă puțin produs pe o cârpă și vei observa că urmele dispar mult mai rapid, decât cu soluțiile cumpărate din supermarketuri, scrie romaniatv.net.

Pe lângă eficiența sa la curățenie, oțetul este și dezinfectant, iar asta te va ajuta să previi acumularea noilor depuneri de calcar și a bacteriilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.