Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se MOARE pe bandă rulantă pe șoselele din România: Sute de șoferi beți au fost prinși de polițiști pe șosele, în doar trei zile

portalsm.ro
sofer

Se moare pe bandă rulantă pe șoselele din România. Infrastructura proastă și inconștiența unor conducători auto iau an de an mii de vieți. Sute de șoferi beți au fost prinși de polițiști pe șoselele din România în doar trei zile. De asemenea, agenții au descoperit în trafic zeci de persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive, conform Mediafax.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la INS: PIB-ul României a SCĂZUT drastic în trimestrul al doilea

Descoperirile au avut loc în weekend, în timpul unei acțiuni a polițiștilor rutieri desfășurată în toată țara.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, de vineri până duminică au fost efectuate 26.120 de testări pentru stabilirea prezenței în aerul expirat a alcoolului și 252 de testări pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14.116 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 499 au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reținute 1.689 de permise de conducere, dintre care 499 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 1.190 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Dintre cele 439 de infracțiuni constatate, 188 au fost pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 21 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 230 pentru alte infracțiuni.

Deși polițiștii au prins sute de șoferi sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, numărul de accidente a scăzut. În perioada 4 – 6 septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la nivel național s-au produs 45 de accidente grave de circulație, cu 51 mai puține decât în 2019. Dintre acestea, doar două accidente grave de circulație s-au produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii vehiculelor implicate.

În primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%, cel al persoanelor decedate în urma acestor evenimente a scăzut cu peste 10%, iar cel al persoanelor rănite grav a scăzut cu 22%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.