Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce trebuie să intre România în Schengen: Explicaţiile omului lui Dacian Cioloş

enational.ro
schengen

Intrarea României în Spaţiul Schengen ar consolida capacitatea Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele externe, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Desir.

La rândul său, oficialul francez a arătat că problema aderării la Schengen apare într-un context dificil, precizând că acest spaţiu a fost pus sub semnul întrebării de criza migranţilor şi de atentatele teroriste. "Sperăm să putem să facem să avanseze Spaţiul Schengen şi să creăm condiţiile care să-i permită României să intre în Schengen", a adăugat Desir. El a mai spus că a vizitat joi dimineaţă Centrul Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră despre care a afirmat că este "foarte impresionant prin instrumentele pe care le foloseşte pentru a permite controlul frontierelor terestre, maritime şi aeriene ale României".

Cei doi oficiali vor merge joi după-amiază la Chişinău, având în vedere că România şi Franţa deţin copreşedinţia Centrului Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.