Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce trebuie să susținem microintreprinderile?

FABIZ - ASE
Tănase Stamule

Vedem astăzi o dezbatere despre susținerea în continuare a pragurilor de impozitare pentru microintreprinderi. Multă lume spune că 500 000 de euro e un prag prea ridicat pentru o impozitare de 1% pe cifra de afaceri, susține profesorul Tănase Stamule.

”Desigur că dacă ne uităm la cifrele seci putem spune că statul face cadou antreprenorilor o parte din taxe, însă imaginea este mult mai complexă.

România este o țară care trebuie să recupereze decalajele economice față de vest. Pentru asta are nevoie de antreprenori competitivi care să poată dezvolta afaceri de succes și care să se capitalizeze rapid.

Faptul că avem creditarea încă scumpă și că nu avem un ecosistem dezvoltat de incubatoare și acceleratoare de afaceri ne face mai puțin competitivi. Pentru asta, e nevoie să ținem taxele cât mai jos pentru antreprenori astfel încât să poată decola rapid cu afacerile lor.

Microintreprinderile din România ajută la dezvoltarea de servicii în unele zone mai puțin dezvoltate economic, unde altfel nu ar fi fost profitabile. Restaurante, cafenele, service-uri auto, mici companii de transport, etc. rămân profitabile și angajează în continuare oameni în zone cu activitate economică mai redusă, tocmai fiindcă au un regim fiscal avantajos.

România mai are nevoie de minim 10 ani pentru a recupera decalajele economice față de vest. Din acest motiv, e nevoie să păstrăm avantajele fiscale data microintreprinderilor pentru a putea să ne păstram în continuarea atractivitatea și competitivitatea economică.”, spune el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.