Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce vânează super-bogaţii 'paşapoartele de aur' ale Maltei - Insula a intrat sub lupa oficialilor europeni

operationworld.com
Malta

La Bruxelles cresc îngrijorările cu privire la afacerea „paşapoartelor de aur”, folosită de guvernul maltez ca sursă de bani, potrivit digi24.

Practic, arată sursa citată, guvernul de la Valetta vinde cetăţenia malteză pe sume impresionante de bani unor cetăţeni străini interesaţi să obţină beneficiile care vin împreună cu cetăţenia unui stat-membru al Uniunii Europene.

Parlamentul European a descris practica ca reprezentând un risc major în ceea ce priveşte „importarea de infractori şi de spălare de bani în întreaga Uniune”.

Guvernul maltez a introdus această schemă în 2014 pentru a atrage indivizi bogaţi şi investiţii în ţară.

Citește și: EXCLUSIV Amintirile unui ‘Gugulan’. Marcel Vela, despre clipele trăite la Revoluție: A curs sânge, se auzeau urlete de durere și strigăte după ajutor

Pentru a obţine un paşaport, aplicanţii trebuie să contribuie cu 650.000 de euro, să investească alţi 150.000 în bursa malteză şi să cumpere o proprietate în valoare de cel puţin 350.000 de euro.

De când a fost pusă în aplicare schema, 833 de investitori şi 2109 de membri ai familiilor acestora au obţinut cetăţenia malteză.

Între mijlocul anilor 2017 şi 2018, schema a adus în bugetul maltez peste 162 de milioane de euro, echivalentul a 1,38% din PIB-ul ţării în acea perioadă.

După introducerea acestei politici în 2014, numărul celor din Arabia Saudită, Rusia sau China care au obţinut cetăţenia europeană a crescut semnificativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.