Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce vrea Firea să aducă mașinile înapoi pe Kiseleff

kiseleff
Gabriela Firea, proaspăt aleasă primar al Capitalei, pare să fi pus gând rău ideii de a avea bulevardul Kiseleff închis peste weekend pentru  activități sportive. După ce a vrut să anuleze de tot proiectul, acuma încearcă să îl mute  argumentând ca este nevoie de refacerea marcajelor. Ce câștigă Firea această acțiune? Mai jos discut câteva opțiuni.

1. Crede că face bine

Dincolo de discursul părților, trebuie să înțelegeți că succesul proiectului sportiv Kiseleff este unul aproape strict simbolic. Bulevardul "curge" între două parcuri spațioase și este destul de departe de zonele dens populate.  Însă Kiseleff este monument istoric și simbol al Bucureștiului, așa că "umanizarea" lui este importantă pentru populația de tineri militanți, oricât de puțină lume ar veni.

Este drept că nici circulația din București nu este atât de densă în weekend încât să creeze o problemă (cu excepția posibilă a serii de duminică). Dar... Kiseleff găzduiește sediul PSD. Cămașa este mai aproape decât haina și Firea este mai familiară cu problemele traficului din Kiseleff decât media bucureștenilor.
2. Este un test

Deși victoria candidatei PSD s fost clară, poate apărea oricând o opoziție civică pe fondul unei frământări mai ridicate a societății.
Jocul cu bulevardul Kiseleff îi asigură Gabrielei Firea o ocazie a testa care de mult își poate întinde plapuma.
3. PSD nu iese slăbit din punct de vedere electoral, dimpotrivă

Pe termen foarte scurt, la aceste alegeri, PSD nu pierde nimic din întărirea partidelor de tip USB. Aceste partide iau din voturile PNL.
La alegerile prezidențiale există un risc de a ridica prezența la vot prin scoaterea din case a electoratului anti-PSD. Dar la parlamentare, creșterea noii generații de partide are ca principal efect vulnerabilitatea PNL.
Dealtfel Firea a mai jucat cartea USB contra PNL și în campanie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.