Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De fiecare dată când frontiera de stat va fi încălcată, Rusia va lua măsuri, avertizează Dmitri Peskov

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Declarațiile ce se fac auzite la Londra, potrivit cărora navele britanice vor continua să navigheze în apropiere de Crimeea trezesc îngrijorare și, de fiecare dată când frontiera de stat va fi încălcată, Rusia va lua măsuri, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, rugat de jurnaliști să comenteze afirmațiile șefului diplomației Marii Britanii, scrie cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Nu, nu se poartă consultări (cu Londra, pe tema trecerii navelor în Marea Neagră, n.r. RG)”, a anunțat Peskov. ”De fapt, relațiile se află într-o stare înghețată”. ”Asemenea afirmații provoacă îngrijorarea noastră”, a arătat el.

Peskov a amintit că însuși președintele, dar și la alte niveluri, a subliniat în repetate rânduri că vor fi adoptate măsuri în cazul în care vor fi încălcate granițele de stat pe mare. ”De fiecare dată când va fi încălcată frontiera de stat, vor fi adoptat măsurile care trebuie adoptate”, a insistat Peskov.

Întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă se repetă povestea cu distrugătorul britanic, secretarul de presă al șefului statului a spus că grănicerii vor îndeplini acțiunile conform instrucțiunilor și, de asemenea, va fi pus în mișcare întreg instrumentarul diplomatic. Referindu-se la cum s-ar putea evita așa ceva, Peskov a remarcat: ”Pur și simplu nu trebuie încălcate granițele de stat ale Rusiei și într-un mod absolut provocator”. ”Este singurul îndemn pe care Rusia îl poate lansa”, a subliniat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.