Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși nord-coreenii spun că negocierile cu SUA au eșuat, americanii dau asigurări că au fost 'discuții bune'

Donald Trump Kim Jong Un Trump

Statele Unite au dat asigurări sâmbătă că au avut "discuţii bune" în Suedia cu Coreea de Nord, deşi Phenianul a acuzat Washingtonul că a făcut să eşueze aceste consultări dedicate dosarului nuclear nord-coreean, transmite AFP.

"Comentariile făcute mai devreme de delegaţia Coreei de Nord nu reflectă conţinutul şi nici spiritul discuţiei de astăzi, care a durat 8 ore şi jumătate. SUA au venit cu idei inovatoare şi au avut discuţii bune cu omologii lor nord-coreeni" a afirmat, într-un comunicat de presă, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, informează agerpres.ro.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

Statele Unite au acceptat invitaţia adresată de suedezi de "a reveni la Stockholm pentru a ne revedea peste două săptămâni ca să continuăm consultările asupra tuturor subiectelor" a adăugat Ortagus.

Washingtonul şi Phenianul "nu vor depăşi, într-o sâmbătă, o moştenire de 70 de ani de război şi de ostilitate în peninsula coreeană. Sunt chestiuni importante şi necesită un angajament puternic din partea celor două ţări. SUA şi-au luat acest angajament", a asigurat ea, părând să arunce mingea în tabăra nord-coreeană.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

Aceste consultări reprezintă prima încercare de reluare a dialogului dintre cele două ţări, după eşecul summitului de la Hanoi, din februarie, la care au participat preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.