Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la 1 octombrie, rata lunară la creditele ipotecare cu dobânda legată de IRCC creşte cu 200 – 250 de lei, iar din ianuarie 2023 cu încă 250 de lei

banci

Majoritatea băncilor au calculat o valoare a IRCC de 4,06%, pentru stabilirea dobânzilor pentru creditele ipotecare în derulare şi a celor noi, începând cu data de 1 octombrie 2022. Practic, dobânda creşte de la 5%-5,6%, în prezent, la 7%-7,8%. Dobânzile sunt valabile pentru creditele ipotecare cu dobânda legată de indicele IRCC, în timp ce rata lunară pentru acest credit creşte cu valori cuprinse între 200 şi 250 de lei. Anul viitor se mai aşteaptă o nouă creştere de 250 de lei.

Atât simulările de calcul făcute de mai multe bănci comerciale, cât şi o simulare pe baza dobânzilor medii publicate de BNR, arată că dobânda la creditele ipotecare în lei legate de IRCC creşte de la 5,6% la 7% sau chiar 7,8%. În acest context, rata lunară medie pentru un credit ipotecar Noua Casă creşte cu valori cuprinse între 200 şi 250 de lei, în funcţie de bancă, valoarea creditului rămas de rambursat, perioadă şi alte comisioane specifice, scrie Economica.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.