Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Berlin, Bogdan Aurescu anunță: Responsabilitatea pentru crimele de război comise în Ucraina îi revine Rusiei

mae.ro
Bogdan Aurescu

Responsabilitatea pentru "crimele de război" comise în Ucraina îi revine Rusiei, iar Curtea Penală Internaţională trebuie să trimită reprezentanţi pe teren pentru a strânge probe, a afirmat, marţi, la Berlin, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o conferinţă de presă cu omologii săi german, francez şi din Republica Moldova, anunță Agerpres.

"Aş dori să subliniez că este clar că responsabilitatea pentru crimele de război comise într-o parte din Ucraina care, la data comiterii crimelor, era ocupată de armata rusă, această responsabilitate îi revine Rusiei, făptaşii trebuie traşi la răspundere, iar Tribunalul Internaţional de la Haga trebuie să trimită colaboratori pentru a asigura probe la faţa locului", a afirmat Aurescu, potrivit traducerii oficiale.

El a adăugat că "România continuă să fie alături de partenerii săi, Franţa, Republica Federală Germană şi celelalte ţări europene, pentru a spori presiunea asupra Rusiei de a înceta acest război ilegal".

"Este extrem de important, mai ales având în vedere ceea ce am văzut zilele trecute în Bucea şi în alte părţi ale Ucrainei. Este important să stopăm imediat agresiunile", a punctat şeful diplomaţiei române.

Bogdan Aurescu a co-prezidat, la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei - ţară care deţine Preşedinţia G7, şi de Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei - stat care asigură Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Conference).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.