Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Digi 24 și TVR, direct diplomați în MAE: DEZVĂLUIRI marca STIRIPESURSE.RO / EPISOD III

mae ministerul afacerilor externe logo antent

STIRIPESURSE.RO continuă serialul dezvăluirilor din interiorul MAE! Și între numele publicate în episodul de azi, cel de-al treilea, regăsim rude, soți și soții ale unor politicieni, jurnaliști, fie că sunt din presa scrisă, fie din cea audio-vizuală, de la Digi 24 sau TVR. Toți au intrat și au ajuns diplomați în MAE fără concurs, așa cum susțin sursele noastre din interiorul ministerului.

Și nu doar faptul că au ajuns diplomați fără concurs e contrar legilor și regulamentelor MAE. La fel de ilegală e și prelungirea mandatelor unora dintre ei în anumite posturi peste limita admisă, 4 ani, în mod excepțional fiind de 5 ani. MAE a fost condus de oameni numiți politic, dar și de tehnocrați. Niciun ministru nu a reușit să schimbe imaginea României prin ambasadori sau prin consuli. Ceea ce au reușit miniștrii au fost lanțurile de numiri pe valențe de rudenie, politice, relații și alte asemenea conexiuni.

Citește și: DEZVĂLUIRI de INSIDER din MAE: Cine și cum ajunge să fie reprezentantul României / Episod I

Joi, STIRIPESURSE.RO va publica un nou episod, cel de-al patrulea, din interiorul MAE cu alte nume grele pe care le deconspirăm.

1. Camelia Drăgan, consul la Berna, fără concurs, vine de la MAI.

2. Mihaela Crăciun, consilier diplomatic la Ambasada României în Portugalia, a venit de la TVR.

3. Nicoleta Nolden e supranumită "campioana detașărilor" în interiorul MAE, acum e consul la Bonn, fără concurs. Devenită Nolden prin căsătoria cu un conferențiar adus de CSM din Germania pentru a lucra în privința salariilor magistraților, ea a plecat repede consul la Bonn, lângă soț, judecător la Curtea de Apel din Koln. Este de 5 ani consul acolo.

4. Gabriela Mihaela Folfa, consul la Ambasada României la Viena, e de 6 ani acolo și i-au mai prelungit mandatul cu 1 an. A fost președinte de Secție la Viena la alegerile trecute, când românii au fost ținuți la coadă. A divorțat de fostul soț, Ioan Folfa, după ce acesta a fost condamnat în dosarul Poșta Română cu Zsolt Nagy și alții. Conform surselor noaste, se plânge că Centrala MAE nu îi plătește indemnizație de însoțitor concubinului (potrivit normelor MAE, doar soților sau soțiilor se plătesc astfel de drepturi).

Citește și: DEZVĂLUIRI din MAE: Nume grele ajunse diplomați, legături cu Antena 3 și RCS&RDS / Episod II

Gabriela Mihaela Folfa și-a făcut doctoratul la Academia de Poliție sub coordonarea prof.univ.dr Ștefania Georgeta Ungureanu care este acuzată de săvârșirea a 9 infracțiuni de înșelăciune, uz de fals, abuz în serviciu etc.

Lucrarea sa de doctorat (asa cum reiese din rezumatul tezei sale disponibil online) este făcută în calitate de consul, lucru nemaiîntâlnit, și ea vorbește despre oficiul unde lucrează dând exemple consulare, note verbale (oare a avut acordul MAE să folosească informațiile de serviciu pentru care deține?) și copiind pasaje întregi din Convenții și ale documente.

5. Adrian Adam, secretar 2 la Ambasada României la Viena de la Digi 24, fără concurs.

6. Casandra Marinescu, consul la Ambasada României la Viena, fără concurs, prin fratele său, fost secretar de stat PSD la Transporturi.

7. Marius Săvuică, consul la Ambasada României la Praga, din 2010. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

8. Lavinia Butacu, consul la Ambasada României la Budapesta, e de 10 ani acolo. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

9. Monica Radu, consul la Szeged la Ambasada României la Budapesta, secretar 2 prin transfer direct, fără concurs.

10. Tudose Camelia Narcis, consul din 2010 deci de 6 ani, în Malaezia, fără concurs. Ea a plecat de la ziarul Monitorul de Piatra Neamț, de la firma ce administrează parcările de reședință din Piatra Neamț și care se numește PARKING SA, unde era asociata ca persoana fizica. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

11. Ciprian Oros, consilier diplomatic la Ambasada României la Dakar, direct de la Cluj, adus de ambasadorul Mihali, fără concurs.

12. Simina Filip, funcționar consular, fără concurs, la Ambasada României la Dakar, tot de la Cluj.

13. Elena Cristina Tarca, consul la Ambasada României în Mexic, fără concurs, a terminat anul trecut facultatea plus masteratul la Politehnică, domeniu ”important” pentru MAE.

14. Claudia Bejenaru, practicantă MAE, făcută diplomat în Japonia, fără concurs, candidează acum să fie diplomat legal.

15. Dragoș Iulian Gheorghiu, consilier la Ambasada României în Polonia, fără concurs, subcomisar MAI la Cluj.

16. Emil Octav Moldovan, secretar 1 pe probleme politice la Ambasada României la Cairo, promoția 2000 Colegiul National Militar Câmpulung, ar fi vorba despre un personaj cu grade.

17. Pârvulescu Sorin Adrian, consul la Luxemburg, fără concurs, candidează acum să devină diplomat.

18. Armand Barna, funcționar consular la Ambasada României în Kenya, fiul fostei deputate UNPR Eugenia Maria Barna, fără concurs.

19. Adrian Adam, fost lucrător la o firma de curierat, soțul deputatei UNPR, fostă la PP-DD, Luminița Adam, numit, fără concurs, consul la Tel Aviv. Luminita Adam este vicepreședintele Grupului de prietenie România-Israel din Camera Deputaților.

20. Brinzei Ionut Bogdan, consul la Ambasada României la Zagreb, fără concurs, candidează acum să devină diplomat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.